Zijn scale-ups baanbrekend in de groei naar een circulaire economie?

De circulaire economie pakt de uitdagingen aan waarmee we in onze huidige economie worden geconfronteerd en biedt een inspirerend perspectief voor de toekomst; een nieuwe kijk op werken, ontwikkelen, produceren en consumeren. In de afgelopen jaren zijn diverse start-ups uitgegroeid tot volwassen start-ups of zelfs scale-ups. Een aantal van deze ondernemingen ontwricht de manier waarop wij denken over architectuur, design en constructie. Tegelijkertijd is de bouwsector een conservatieve sector. Circulaire scale-ups implementeren andere manieren van werken met nieuwe businessmodellen. Deze andere manieren worden, vanwege traditionele standaarden in de sector vaak als barrière gezien in het opschalingsproces.

Circulaire scale-ups hebben vaak te maken met meerdere hindernissen in de bouwsector. De nieuwe manieren van werken druisen regelmatig tegen de traditionele bestaande systemen in. Als deze obstakels niet worden omgezet in succesfactoren, zal het opschalingsprocess belemmerd worden.

Dus, hoe moet de bouwindustrie zich ontwikkelen om groei van circulaire scale-ups te waarborgen? Hoe kunnen we de spelregels veranderen ten gunste van de circulaire economie?

Ontdek het in onze nieuwste whitepaper:

Dit artikel is ingezonden door Poweredbymeaning. Voor meer informatie, neem contact op met Guido Braam via

< Circulaire ambities maak je samen waar! | Circulair BZK in zicht 2021 – Over vooruitkijken naar het delen van resultaten >