Bouw mee aan de Toekomst van de Stad

Welkom op Berlijnplein. Wat in 2016 nog een kale, lege ruimte was, is nu in 2021 een culturele ontmoetingsplek geworden met een divers programma. In 2025 is het uitgegroeid tot een bruisend circulair cultuurcluster van 9.200 m2. Op Berlijnplein komen ruimtes voor publieksprogramma en werk- en ontwikkelplekken zoals een presentatie studio, dans- en theaterstudio’s, ateliers, expositieruimte, horeca en een buitenterrein voor diverse programmering en ontmoeting.

Kunstwerk (onderdeel van Living Apart Together): Monàx van Siba Sahabi.
Foto: Juri Hiensch

Gevraagd: nieuwe perspectieven op de opgave

De gemeente Utrecht wil de opdracht voor het ontwerpen, bouwen en (deels) onderhouden van de gebouw(en) op Berlijnplein gunnen aan één consortium. In dit kader roept de gemeente zowel architecten, aannemers, adviseurs en toeleveranciers op te reageren. Met de circulaire ambities, het innovatieve karakter van de opgave en de samenwerking met de culturele partners en de omgeving staan wij nadrukkelijk open voor nieuwe, niet traditionele consortia. Denk aan consortia waaraan bijvoorbeeld ook vernieuwende (jonge) architecten, circulaire conceptontwikkelaars en producenten van circulaire bouwproducten deelnemen.

In gesprek over visie en ambities

Op dinsdag 2 maart organiseren we een online informatiebijeenkomst om de visie op het cultuurconcept, de circulaire ambities en de opgave toe te lichten. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen en om het gesprek met ons aan te gaan over deze vernieuwende opgave.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via Gemeente Utrecht: . Vragen kunt u ook stellen via dit emailadres.

Lees meer over Berlijnplein op www.berlijnpleinutrecht.nl. Op Tenderned staan de aanvullende documenten.

Denk en bouw mee aan onze ambities!

< Digitaal elkaar blijven inspireren in de Achterhoek | Utrecht investeert in culturele hart Berlijnplein >