Pharos in Hoofddorp met 400 m² Solar Design gevel

Voor het toonaangevende circulaire vastgoedproject Pharos in Hoofddorp, in opdracht van Cairn Real Estate, ontwikkelde Studio Solarix het gevelpaneel dat zonne-energie oplevert.

Wat is Pharos?

Pharos is een kantoorgebouw uit 2003. Het doel is om het gebouw om te toveren tot de gezondste werkcommunity van Europa waarin circulariteit en energielevering centraal staan. Het wordt het toonbeeld van de circulaire economie. Studio Solarix is hierin zowel als adviseur als ontwerper betrokken bij de herontwikkeling.

Hoe voorzien we Pharos van een zonnegevel?

Studio Solarix ontwikkeld een gevelpaneel dat zonne-energie oplevert en letterlijk zijn licht over de omgeving laat schijnen en daarmee ook de interactie aangaat. De zonnegevel zal namelijk naast energie opwekken ook voorzien zijn van sensoren waardoor de LED verlichting zal reageren op de omgeving en de gebruikers. De panelen zorgen er daarmee voor dat de gevel ‘s avonds een levendig en dynamisch uiterlijk krijgt. Met deze Studio Solarix zonnepanelen krijgt het gebouw dus niet alleen van binnen, maar ook van buiten een zichtbaar duurzaam karakter. De gevelelementen kunnen in zijn geheel optimaal ingezet worden voor energieopwekking, identiteit en communicatie. Bovendien past dit naadloos in het nieuwe duurzame totaalconcept voor het pand.

Waaruit bestaat de zonnegevel?

De zonnegevel bevat 360 m² Solar Design van Studio Solarix en 90 m² Alpolic wat samen 450 m² gevelpaneel maakt.

Hoe ver zijn we?

Inmiddels is er begonnen met het bouwen van de achterconstructie van de gevels waarop de zonnepanelen worden bevestigd. We verwachten dat ons energieopwekkend design over een aantal weken al te bewonderen is op de gevel van het Pharos gebouw te Hoofddorp!

< ReFace vereenvoudigt hergebruik in de gevelbouw | Buyer Group Circulaire renovatie 29 September van start, er kunnen nog 3 corporaties aansluiten >