Sprekers podium 11 april

Sprekers podium 9 april | Sprekers podium 10 april

Elk uur op het Cirkelstad-podium (Link Stage) volgt een vaste opbouw. Sprekers praten je elk ongeveer 10 minuten bij over een onderwerp, gevolgd door een paneldiscussie van 15 minuten. Het laatste kwartier is er ruimte voor speeddates met de sprekers.

Wil jij een ‘Meet & Greet Speeddate’ met een van de sprekers? Meld je dan nu aan.

Aanmelden speeddate

10.30 – 11.30 uur, Bestuurlijk perspectief op de circulaire bouwsector

Christian Lorist

Christian is werkzaam bij VNO-NCW Midden en programmamanager bij Circles, dé ontmoetingsplek voor iedereen die in Oost Nederland wil bijdragen aan de transitie naar een circulaire economie.

Christian heeft een passie voor circulaire economie en wil zo veel als mogelijk ondernemers bewegen om deze thematiek zich eigen te maken. Het op handen zijnde Versnellingshuis kan mogelijk tot doorbraak projecten gaan leiden en opschaling veroorzaken.

Mattheus van de Pol

Mattheus is werkzaam bij het Ministerie van Economische Zaken als Secretaris Nederlandse grondstoffenstrategie.

Mattheus neemt ons mee hoe het Ministerie kijkt naar de circulaire economie in relatie tot de bouwsector. Waar liggen de kansen voor de bedrijven in deze sector? En ook, welke belemmeringen liggen er die gezamenlijk aangepakt kunnen worden om massa te gaan creëren.

Pieter van Os

11.30 – 12.30 uur, Hoe realiseer ik een circulair project?

Ron Jacobs

Ron is manager bij ODS Jansen, leverancier stalen (gevel)producten. Hij maakt zich hard binnen de holding om te kantelen naar circulariteit.

Ron verbindt zijn creativiteit direct met een gezonde businesscase. Hij presenteert een nieuwe manier van bouwen in Nederland, namelijk in staal. Hiermee ontstaan modulaire gebouwen, flexibel aan te passen door de tijd heen met potentieel lagere stichtingskosten.

Joris Corstens

Joris is manager bij Signify, en continue op zoek naar nieuwe circulaire verdienmodellen. Als dienst naar klanten toe, maar ook om de eigen productonderdelen circulair te ontwikkelen.

Joris presenteert verschillende projecten waar Signify de verlichting heeft gerealiseerd op een circulaire wijze. Dat kan zowel in de buitenruimte zijn als in kantoorgebouwen. Technisch kan er al heel veel, wat zijn nou de belemmeringen waar Signify nog tegenaan loopt?

Jerry van Hekken

12.30 – 13.30 uur, Cirkelstad Community of Innovation’

Met de ‘Community of Innovation’ maakt Cirkelstad werk van het verbinden van drie corporates met een innovatievraag met start-ups en scale-ups die ter plekke komen pitchen.
Lees meer over de Cirkelstad Community of Innovation

13.15 – 13.30 uur, Lancering marktconsultatie Depot Utrecht

Bekendmaking van de marktverkenning voor de circulaire ontwikkeling van het Depot Utrecht. Bas van Stratum zal de bouwopgave illustreren aan de hand van drie dilemma’s die hun keuze bepalen rondom het bouwproces

13.30 – 14.30 uur, Wat zijn de diepgaande onderzoeken naar circulariteit in de bouw?

Naomi Montenegro Navarro

Naomi is consultant circulaire economie en duurzaamheid bij TNO. Zij is trekker van het werkpakket ‘kennisdeling’ binnen het meerjarige onderzoeksproject ‘Opcirkelen in de bouw’.

TNO werkt met diverse coalitiepartners aan ‘Opcirkelen in de bouw’. Een integrale methode om (provinciale of gemeentelijke) circulaire beleidsambitie op te stellen vanuit de mogelijkheden in de markt. Naomi neemt het publiek mee in deze integrale methodiek.

Karel van den Berghe

Douwe Huitema

Douwe is werkzaam bij KplusV als adviseur. Gespecialiseerd in de circulaire economie, afval en de publieke ruimte. Met name actief op het ontwikkelen, implementeren en het testen van nieuw beleid.

KplusV is een van de coalitiepartners in het Europese onderzoeksproject ‘Cinderella’. Verschillende onderwerpen worden onderzocht, zo ook wat de verdienmodellen zijn op de grote stofstromen bij circulair bouwen. Wat zijn bijvoorbeeld de verdienmodellen op grind, beton of betonproducten?

14.30 – 15.30 uur, Hoe stuur ik aan op circulaire projecten?

Ilse de Vos

Ilse is programmamanager Duurzamer Ondernemen bij de Nationale Spoorwegen (Operatie). Ze heeft van de oude treinvloeren tafeltennistafels laten maken. Dat smaakt naar meer!

De NS heeft natuurlijk vele treinen, en ook treinen die afgedankt worden. Het treinstel en het casco van de wagon daar bestaat wel een businesscase voor. Maar wat gaan we doen met het gehele interieur? Ilse presenteert de vraag hoe de NS een interieurlijn kan opzetten!

Kees Muilenburg

Kees heeft verschillende inkooprollen vervult in zijn carriere en is nu beleidsmedewerker inkoop bij het ROC Rijn IJssel van de Business school. Hij begeleidt de inkoop van het nieuwe circulaire interieur.

Het ROC Rijn IJssel kiest voor ‘as-a-service’ als businessmodel. Hiermee blijven de marktpartijen eigenaar van, en verantwoordelijkheid voor, de levensloop, retourlogistiek en volgende leven(s) van de door hen in te zetten producten, in dit geval het losse meubilair.

15.30 – 16.30 uur, Welke tooling is er om circulair te ontwikkelen?

Pablo van den Bosch

Pablo is mede bestuurder van de Madaster Foundation. Een organisatie die werk maakt van het digitaal registreren van de gebouwde omgeving, eigenlijk zoals het Kadaster maar dan voor materialen en elementen.

Pablo neemt het publiek mee in zijn visie op een digitale omgeving. Een stadsregister waarin alle materialen en elementen uit de gebouwde omgeving zijn vastgelegd. Dit leidt tot tal van nieuwe toepassingsmogelijkheden als een marktplaats, projectenkalender etc etc.

Jan Kadijk

Pablo is werkzaam bij DGBC.

Mantijn van Leeuwen

Mantijn is directeur van het NIBE. Het NIBE wil nationaal en internationaal koploper zijn in techniek, wetenschap en haalbaarheid inzake milieubewust bouwen

Mantijn is een van de partijen die Inside/Inside ontwikkelt heeft. Door middel van selectie van afwerkingsmaterialen, meubilair en andere aspecten in het interieur kan er een totale Environmental Footprint berekend worden als schaduwprijs. De kosten die noodzakelijk zijn om de milieuimpact te compenseren.

Speeddate!

Met een van de sprekers een speeddate? Dat kan! Na afloop van de laatste spreker van een thema zijn er Meet & Greet Speeddates! Meld je nu aan en geef aan met wie je een speeddate wilt. Op het bewuste tijdstip meld je je bij het podium.

Aanmelden speeddate