Burj Zanzibar, vuurtoren van duurzaam Afrika

Duurzaamheid, circulariteit, natuurinclusiviteit zijn niet alleen voorbehouden aan de westerse wereld. Ook elders komen deze trefwoorden tot lang-zullen-ze-leven. Zoals in Afrika waar op Zanzibar het nieuwe Fumba-Stad verrijst: 60% ervan wordt in hout uitgevoerd, met de 96 m hoge Burj Zanzibar als letterlijk hoogtepunt.

Cirkelstad-partner Hans de Groot van Taalkwadratuur Amsterdam heeft hierover de Nederlandse architect Leander Moons uit New York geïnterviewd, die hier intensief bij betrokken is. Een indrukwekkend verhaal over visionaire partijen uit Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Zuid-Afrika, Tanzania, Australië en de Verenigde Staten die met z’n allen massahoutbouw in Afrika structureel willen waarmaken. Vanaf nul.

Blijf op de hoogte

Intussen hebben Hans de Groot en Leander Moons, samen met de Nigeriaanse architect/bosbouwer Ibukun Faloye, de LinkedIn-groep Mass Timber Building in Africa in het leven geroepen, waarin alle ontwikkelingen worden bijgehouden.

Verder is het de bedoeling Leander Moons in juni te laten spreken op de HOUT XL-avond in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Wacht hierover nadere berichten af.

Auteur Hans de Groot heeft zijn publicatie tevens in het Engels vertaald om ook internationaal de aandacht te vestigen op wat in Afrika geboren wordt.

< Partnerprogramma Circulaire Weg versnelt transitie circulair bouwen | Nu zal er eenduidigheid zijn! >