Gemeente Amsterdam zoekt een nieuwe bestemming voor circulair hout met een verhaal

In Sportpark Sloten in Amsterdam ligt tussen de voetbalvelden en kunstgrasvelden een prachtige wielerbaan van de gemeente Amsterdam, het Velodrome. Deze baan van 200 meter krijgt deze zomer een nieuwe vloer. Daarmee komt 1500m2 hout vrij waar de gemeente Amsterdam samen met Stichting Insert een nieuwe bestemming voor zoekt.

De gemeente Amsterdam is volop bezig een circulaire stad te worden. Mooie, duurzame materialen verdienen het om bij renovaties en verbouwingen een nieuwe bestemming te krijgen.

Amsterdam en Insert werken samen bij de renovatie van het Velodrome. De houten vloer van Merbau en Afzelia die jarenlang zijn dienst heeft bewezen, is zo’n prachtstukje dat niet zomaar verloren mag gaan. Daarom roepen beide partijen (interieur)architecten en overige partijen met interesse op om een nieuwe bestemming voor dit hout te vinden.

Op 25 maart hebben tijdens een eerste kijkmoment verschillende (interieur)architecten de vloer bekeken, gevoeld en beoordeeld voor mogelijke toekomstige bestemmingen. Hout is veelzijdig en kan dus ook op diverse manieren worden gebruikt. De eerste 850m2 heeft al een nieuwe bestemming gevonden en zal gebruikt worden als vloer of wandbekleding.

Inmiddels is voor de overige 650m2 ook een nieuwe bestemming gevonden. Zo werken wij met zijn allen om deze mooie houten vloer een nieuwe bestemming te geven en zo de cirkel gesloten te houden.

Dit artikel is afkomstig van onze partner Insert. Voor meer informatie neem contact op via 0318-247 742  |  www.insert.nl

< Subsidies voor circulair bouwen? Misschien wel voor jou én voor je klanten! | Woningcorporatie Woonpartners uit Helmond en duurzaam ondernemer Chainable slaan de handen ineen voor circulariteit >