Maak kennis met Cirkelstad Community MRA

Nu 2024 is aangebroken, gaat Cirkelstad door in een nieuwe vorm. De welbekende Community of Practice bijeenkomsten in aparte Cirkelsteden maken plaats voor de Cirkelstad regio-Community MRA, waarbij alle Cirkelstad leden uit de MRA bij elkaar komen. Zo wordt het wiel niet steeds opnieuw uitgevonden, wat extra mogelijkheden biedt voor kennisdeling en mogelijke nieuwe samenwerkingspartners.

Wat heeft de Community MRA voor 2024 in petto?
In totaal organiseren we 6 bijeenkomsten vanuit de Cirkelstad Community MRA. In een roadshow nemen we de Cirkelstad partners in 5 bijeenkomsten mee naar Almere, Amstelveen, Zaanstad, Amsterdam en Purmerend. De 6e en laatste bijeenkomst is het welbekende jaarevenement van C-creators!

Hoe ziet zo’n bijeenkomst eruit?
Elke bijeenkomst staat in het teken van een nieuw thema, waarbij de betrokken gemeente lokale projecten deelt én waarbij we aan de slag gaan met hulpvragen en casussen van Cirkelstad leden uit de MRA. Zo behandelen we thema’s als; Houtbouw en Biobased, het Convenant Toekomstbestendig Bouwen en Het Nieuwe Normaal, Circulair Renoveren en Biobased Isoleren, Woningcorporaties en Circulaire Gebiedsontwikkeling.

Bijeenkomst #1 | Houtbouw en Biobased Bouwen
Op donderdag 29 februari organiseren we in samenwerking met de gemeente Almere de eerste bijeenkomst van de Cirkelstad Community. In The Natural Pavillion, duiken we in het thema houtbouw en biobased. De gemeente Almere trapt af met lokale projecten, ervaringen en ambities voor houtbouw en biobased bouwen. Daarna sluit Rosa Kip (C-creators) aan om te vertellen over de MRA Green Deal Houtbouw. Ook Dominique Vosmaer (Building Balance) deelt haar best practices voor biobased bouwen vanuit haar rol als ketenregisseur Flevoland én vertelt over het traject biobased isoleren voor woningcorporaties wat ze vanuit C-creators begeleidt.

Bijeenkomst #2 | Het Convenant Toekomstbestendig Bouwen en Het Nieuwe Normaal
Voor de tweede bijeenkomst op dinsdag 23 april gaan we langs bij de gemeente Amstelveen en staat in het teken van Het Convenant Toekomstbestendig Bouwen en Het Nieuwe Normaal. De gemeente Amstelveen bespreekt een lokaal project en deelt hun circulaire ambities. Samen bespreken we de laatste versies van het Convenant en Het Nieuwe Normaal, evaluatie en monitoring én hoe je ambities kunt vastleggen in beleid. Enthousiast? Hier kun je je aanmelden. Meer informatie over de sprekers en locatie volgt.

Benieuwd naar de rest van de bijeenkomsten? Houdt onze website in de gaten of schrijf je in voor de Community MRA!

Waar kan ik me inschrijven?
Bestaande partners kunnen zich hier inschrijven voor alle Communities. Als je nog niet lid bent van een community MRA ben je ook van harte welkom en nemen we contact met je op om ervoor te zorgen dat je dat wél wordt.

Meer weten?
Neem contact op met Wouter van Twillert (Spinner Community MRA) of Mieke Oosterlee (C-creators).

Wouter van Twillert

Spinner Cirkelstad Almere, Cirkelstad Amsterdam, Cirkelstad Purmerend, Cirkelstad Haarlemmermeer, Cirkelstad Zaanstad


06 1418 44 71

Rosa Kip

Spinner Cirkelstad Biobased


06 55100709
< Partners Deventer – Apeldoorn presenteren circulaire ambities voor 2024 | CoP Cirkelstad Harderwijk en Zwolle: Nieuwe spinners nemen het stokje over >