Contact komt voor het contract!

Noem het geluk of niet, maar precies in de tijd dat het mocht binnen de coronaregels, kwamen de eerste enthousiastelingen van Cirkelstad Tilburg en omgeving fysiek bij elkaar. En dat is goed; het was de eerste Community Of Practice (COP) van deze Cirkelstad en ik vond het als spinner erg fijn om deze fysiek te organiseren. Zeker gezien het animo vanuit de hele keten voor deze eerste bijeenkomst. Niet achter een laptop en kijkend naar de voorbijsluipende kat van iemand die je nog amper kent, maar elkaar in de ogen kijken in wat mij betreft het mooiste circulaire gebouw van Nederland, de Lochal in Tilburg.

En dat werkte; interessante presentaties en gesprekken over het concept Cirkelstad, de ambities van de samenwerkende Cirkelsteden in Brabant, de circulaire plannen van de gemeente zelf en natuurlijk het idee wat we hebben om Cirkelstad Tilburg en omgeving te laten floreren maakte dat er zo’n beetje unaniem interesse is om samen door te gaan. Om samen met alle partijen uit de keten vertrouwen op te bouwen. Want dat is wat ik als spinner in Tilburg voor ogen heb. Vertrouwen tussen een groep mensen die echte circulaire ambities heeft, elkaar als partners behandelt, elkaar aanspreekt, elkaar helpt en wat gunt. Niet nu even vlug scoren, maar samen op de lange termijn winnen.

In mijn optiek komt het contact dus voor het contract. Het eerste contact is gelegd en smaakte naar meer, nu is het tijd om dat te verstevigen. De volgende COP gaan we dat doen aan de hand van concrete projecten die door de deelnemers aangedragen zijn. Voor iedereen, groen of rijp, die in Tilburg en omgeving een rol heeft in de bouwketen, van opdrachtgever tot opdrachtnemer en van architect tot sloper: voel je meer dan welkom om de volgende keer aan te sluiten! Ik ben te bereiken via 0653789681 of .

Spinner Teun Meulepas

< Cirkelstad Brabant presenteert Brabantse Standaard Circulair Bouwen tijdens Dutch Design Week | Finale SMARTCirculair Bouw OntwerpChallenge bruist ondanks corona >