Geluidloos slopen mogelijk?!

De Vis Groep werkt veel aan innovaties. Het InnoLab is het onderdeel van de organisatie waar dat allemaal gebeurd. Zo worden er ook innovaties ontwikkeld die de ergonomie van de medewerkers verbeteren. Aandacht voor gezond werken staat dus op de agenda.

In dit geval gaat het om een murenknipper op hydroliek. Stenen muren kunnen met deze tool volledig geluidloos gesloopt worden. Zeker als er gewerkt moet worden in bewoonde situaties (denk aan kantoorruimtes waar nog doorgewerkt wordt tijdens de sloop) is dit een uitkomst. Maar vooral voor de collega die de tool gebruikt is het zeer confortabel. Er is ook nauwelijks stof en ook dat is een item waar veel aandacht voor is.

Deze innovatie heeft vanuit de branche een overweldigen belangstelling gekregen. Deze innovatie wordt begeleid met een korte film, welke is te zien op het YouTube kanaal van Vis Groep https://www.youtube.com/watch?v=lxiHeyOrE80&t=9s. Op dit kanaal kunt u ook het filmpje zien van de ontwikkeling om de sloop van een flatgebouw anders aan te pakken door er appartementen uit te zagen en deze volledig her te gebruiken als casco voor grondgebonden woningen.

Dick van Veelen

, 06-15151855

< Inkijkje Cirkelstad Den Haag | Biobased materialen komen tot leven >