Impact door ‘de Cirkelstad bril’

Als we na een jaar rondreizen door Azië met het vliegtuig op Schiphol landen, zijn er problemen met de brandstofvoorzieningen en heeft het maar 1 haar gescheeld of we konden niet eens op Schiphol landen. De oude economie kraakt uit zijn voegen!

Cirkelstad

Maar onze nieuwe economie vernieuwd in rap tempo naar een’ biobased economy’. De stad wordt slim, energie wordt duurzaam en afval bestaat niet meer. Als ik thuis ‘echt ben geland’ ga ik voor inspiratie naar de website van Cirkelstad en dan wordt ik in eens gebeld door Rutger Büch dat ik de 1.000ste abonnee ben van het Stadsblad! Dit getal spreekt me aan. Met 1.000% ga ik me nu inzetten voor de Cirkelstad Amsterdam.

Toekomst agenda OHG 2025

Terwijl ik een jaar ben weg geweest heeft mijn buurt niet stil gezeten. De Buurt Coöperatie Oostelijk Havengebied (OHG 2025) heeft een ambitieus toekomstplan geformuleerd. Daar mogen we dan wel met 1.000% inzet voor gaan. Ik heb niet geschroomd en me aangemeld als voorzitter van de ‘Groen Tafel’.  Zo gaan we samen onze buurt integraal, duurzaam en klimaatbestendig inrichten. Met aandacht voor onderwerpen zoals regenwateroverlast, hitte, gezondheid, energietransitie, groen-zelfbeheer, versterken sociale bindingen, etc.

Oosterzwam

Een dag nadat ik thuis ben ontvang ik een mail van Starters4Communities.  Ze hadden mijn plan: Oosterzwam online gezien en wilden hier graag studenten aan laten werken.  Dat noem ik nou impact! De volgende dag dronk ik samen met Lilian Dibets een kopje koffie, want koffiedrinken is oesterzwammen kweken ???? en binnen een uur was de deal rond.

Als we Oosterzwam gaan opzetten dan:

Blue Deal

Omdat ik er van overtuigd ben dat bedrijven en organisaties een grote impact kunnen hebben op verduurzaming van de Cirkelstad drink ik een kopje koffie met Chris Goemans om te kijken waar we zouden kunnen samenwerken. Een tweede afspraak staat inmiddels geplant. Het lijkt wel of Cirkelstad zijn werk doet ????

Wil jij samen met mij in Amsterdam de reststromen van koffie verkleinen? Neem dan contact met me op, maken we er samen werk van!

Groet,
Rudy Klaassen

06 108 83 184,

< Blue City, pioniers van het eerste uur | Column: Circulair BZK in zicht >