Regio nieuws Zuid

Ik ben er opgegroeid en nog wel in de parel (van het zuiden) ook! Namelijk Breda. Nu is de provincie Noord-Brabant partner geworden van Cirkelstad, het voelt als thuiskomen! Met een aantal plannen op stapel. Wil je aanhaken met jouw plannen? Graag. Stuur me even een mailtje.

Met de provincie zelf zijn we in gesprek om een breder programma neer te zetten. In de MRA-regio en Zuid Holland hebben we een bouwprogramma lopen. Aanspreekbaar voor partijen die willen ontwikkelen, willen bouwen en daarvoor hulp willen inzetten. Zou mooi zijn als we dat in Brabant ook kunnen optuigen. Waar inspireren, leren en doen bij elkaar komen.

Het helpt dat we net het programma ‘Samen versnellen’ gestart zijn. Met 10 grote toonaangevende opdrachtgevers en opdrachtnemers werken we de komende 3 jaar gestructureerd toe naar een complete ‘wiki’ voor circulair bouwen. het zou mooi zijn wanneer we hier een Brabantse module van kunnen opstarten.

In Tilburg zijn we al actief. De realisatie van het eigen gemeentehuis staat daar centraal. In Oss hebben we bestuurlijke gesprekken om te kijken of de community aanpak de lokale projecten kan aanjagen. In Eindhoven vragen we nu extra aandacht op de ontwikkeling van 20 circulaire woningen: ‘kun jij ze al inrichten?’

Rutger

Rutger Büch

Programmaleider Samen Versnellen

< Op weg naar circulair slopen | Ontwerp jij mee aan ons circulaire woonproject? >