The Field

Naast station Leiden Centraal ligt, ingeklemd tussen het spoor en weg, een prachtig klein stukje groen: de voormalige kweektuin voor het Singelpark. Nu de stichting achter de kweektuin haar activiteiten verplaatst naar het terrein van Museum Volkenkunde gaat PLNT samen met Cirkelstad regio-071 tijdelijk het pauzelandschap beheren. En is er ruimte voor een nieuwe en innovatieve invulling: The Field.     

Opening Tiny Offices door wethouder Spijker op plaats voormalige kweektuin Singelpark

Afgelopen anderhalf jaar zijn nabij het station van Leiden in de ‘Duurzaamste Kilometer van Nederland’ al een paar mooie stappen gezet en zijn op The Field onlangs de eerste drie circulaire tiny offices in gebruik genomen. Stichting iCircl is namens de Cirkelstad Regio 071 recent aangehaakt bij Initiatiefnemers PLNT en de gemeente Leiden om op het terrein een showcase voor circulair bouwen te realiseren. Een unieke gelegenheid om alle bedrijven die werkzaam zijn binnen de bouwketen mee te nemen in de innovaties van de toekomst van Circulair bouwen en onderhouden.

Daarnaast wordt binnenkort de bouw van het Circulaire Paviljoen, de Cirkelstad Blikvanger en het Technolab gebouw gerealiseerd. Alle gebouwen samen en de openbare ruimte worden de komende jaren een centrale werk- en ontmoetingsplek voor kennisoverdracht van huidige en toekomstige circulaire ambities en innovaties. Alle gebouwen en de openbare ruimte worden door een aantal DZKM, Cirkelstad, Technolab en Bouwend NL partners gerealiseerd. Voor het laatste deel van de realisatie kunnen wij nog partners gebruiken die ook hun circulaire ambitie of innovatie ter beschikking willen stellen. Op maandag 10 februari is er een belangrijke bijeenkomst met de laatste stand van zaken van de integrale ontwikkeling en kunnen partners zich verbinden aan de laatste benodigde zaken om de realisatie af te ronden.

< Scheidingswanden met collages van gedroogde planten | Circulair bouwen in het Bio Science Park Leiden >