Welke maatregel wil jij terugzien in het Circulaire Verkiezingsprogramma?

Sinds de kick-off van het Circulaire Verkiezingsprogramma op 2 december 2020 hebben we flinke stappen gemaakt om een concreet voorstel aan de politiek aan te kunnen bieden. Met als doel in ons achterhoofd om ongekleurd de politiek te stimuleren en te helpen, hebben we concrete maatregelen geformuleerd om ‘circulair bouwen’ tot de norm van de sector te maken, en het liefst ook te versnellen.  

Het alternatieve circulaire verkiezingsprogramma ‘Kwaliteit, KPI’s en krachten bundelen’ heeft mede dankzij de verdiepende debatten met een selectie aan partners vorm gekregen, en is samengevoegd tot 5 hoofdlijnen (Bestuur, Versnellen, Belastingen, Fysieke en digitale hubs, en Met de stad). Zie hierbij het resultaat.

Heb je na het lezen van het programma nog ideeën? Hebben we wat gemist? Of wil je aanvullende maatregelen toevoegen? Laat het ons weten via het formulier

Een drievoudige oproep 

  • Reageer: Welke maatregelen/argumenten kunnen jullie aanleveren vanuit jullie expertise? 
  • Deel: Het programma is opgesteld met een ‘right to copy’ format. Dat wil zeggen dat we iedereen vragen om het programma actief intern en extern te delen via eigen social media, website, nieuwsbrief, keukentafel etc.! Onze (sociale) media kanalen kunnen uiteraard als uitgangspunt gebruikt worden. 
  • Actieve deelname: Voor eenieder die politiek geëngageerd is en zelf een bijdrage wilt leveren aan het politieke debat dat plaats zal vinden op 3 maart 2021 van 15.00- 17.00 uur, of hiervoor de geschikte kandidaat kan aandragen; laat het ons weten! 

3 maart: Woon ons politieke debat bij 

Om het alternatieve verkiezingsprogramma officieel aan de politiek te overhandigen, organiseren we in de loop naar de Tweede Kamerverkiezingen ons eigen politieke debat waarbij een aantal belangrijke politieke partijen aan tafel zullen zitten en zich buigen over onze standpunten. Daarbij geldt als belangrijkste uitgangspunt: wat neemt de politiek mee naar huis? Hoe maken we onze plannen actiegericht? 

Dit debat zal plaatsvinden op 3 maart 2021 van 15.00 tot 17.00u (details volgen later). Reserveer dit moment vast in je agenda, kijk voor meer informatie binnenkort op de Cirkelstad agenda

< De Zuid-Hollandse Cirkelsteden lanceren jaarprogramma | Het jaar 2050 is al begonnen >