Geslaagde circulaire bouwmarkt met tientallen matches

Op maandag 25 september was Cirkelstad Zuid-Holland te gast in het circulair gerenoveerde provinciehuis van de provincie Zuid-Holland voor de circulaire bouwmarkt. Circulaire en biobased isolatiematerialen, vloeren, keukens en gevelsystemen tot gehele woonconcepten: 12 leveranciers en producenten van circulaire producten kregen het podium. Met succes!

Ieder bedrijf vertelde over hun aanbod in een pitch om vervolgens met het opdrachtgeverspanel en publiek in gesprek te gaan. De opbrengst aan het einde van de dag? Tientallen matches én vervolgafspraken in de planning.

De ervaring van partner NoWa Kitchen:

“Onze Tim Kaizer en Davine Blauwhoff lieten onze keukens zien aan het opdrachtgeverspanel: Elisabeth ter Borg (Fien Wonen), Lotte Rietveld (Gemeente Leidschendam-Voorburg) en Dennis Franken (Stebru). We zagen ogen opengaan!”

‘De oude keuken vervangen duurt geen week vol stof en herrie, zoals normaal. Eén dag is genoeg. Huurders ontbijten in de oude keuken en koken in de nieuwe.’

‘Hoeveel kost hij?’, vroeg Elisabeth.

‘Minder dan een traditionele keuken’, zei Tim. ‘We kunnen hem veel eenvoudiger repareren dan zij. Daardoor verdubbelt de levensduur en ben je onder de streep goedkoper uit.’

‘Hoe hufterproof zijn ze?’, vroeg Lotte, ‘voor onze locaties is dat soms belangrijk.’

‘Net zo robuust als traditionele keukens. En gaat er toch iets kapot, dan vervangen we alleen dat ene onderdeel.’

‘Hoe vervoer je ze?’, vroeg Dennis, die minder transport wil gebruiken bij zijn projecten.

‘Ze gaan als flatpack de vrachtwagen in’, zei onze Davine. ‘Daardoor passen er veel meer in dan als je ze in hun geheel vervoert.’ Dat scheelt vieze uitstoot.

We hadden ook goede gesprekken met de andere leveranciers en producenten. Dank voor jullie verhalen en inspiratie. We kijken uit naar koffie.”

Kon je er niet bij zijn? Maak alsnog jouw match en ontdek hieronder alle pitchers op een rij:

 • EXIE – Experts in Healthy Houses verwerkt kalkhennep tot isolatiemateriaal. Kalkhennep is een volledig circulair bouwmateriaal. Vrij van gifstoffen, CO2-negatief en volledig afbreekbaar.
 • Studio Wae maakt met social impact modulaire vloeren en wandpanelen van afvalstromen en circulaire bestrating.
 • Ekowood Houses brengt Het Nieuwe Normaal in de praktijk, door het bouwen van betaalbare, gezonde woningen, met ons biobased circulaire houtbouw- en installatieconcept.
 • De Ciskin gevel biedt een antwoord op duurzaam investeren en waarde creëren voor vastgoedeigenaren voor de lange termijn.
 • Drystack heeft een gepatenteerd systeem ontwikkeld om bakstenen niet te vermetselen maar te stapelen. Zeg maar lego voor de bouw. Bouwt u mee aan cementloze gevels?
 • Ben jij de partij die NoWa Kitchen zoekt om samen betaalbaar wonen mogelijk te maken met de meest circulaire keuken van Nederland?
 • Startblock produceert fabrieksmatig verticaal gemoduleerde 3-laags CLT-woningen conform permanent bouwbesluit die altijd verplaatsbaar blijven op zo circulair mogelijke wijze om de huidige woningcrisis op te lossen.
 • FAAY Vianen produceert robuuste, duurzame scheidingswanden van lokaal geteeld vlas, een hernieuwbare grondstof met een hoge CO₂-opslag. De modulaire wanden zijn demontabel en herbruikbaar, wat bijdraagt aan flexibel bouwen en minder afval. Het gebruik van biobased materialen en ecologisch verantwoorde productieprocessen zijn gecertificeerd, en de milieuprestatie via een Levenscyclusanalyse (LCA) voor duurzaamheidsevaluatie vastgelegd.
 • Vanuit de gedachte dat hout nooit afval kan zijn, maakt Herso circulaire vloeren, meubels en interieurs. Heeft u goed bruikbaar hout uit bijvoorbeeld Zuid-Hollandse milieustraten?
 • Dakspecialist Luijtgaarden zoekt renovatie- en sloopspecialisten om bestaande dakpannen in te nemen en opnieuw circulair in te zetten.
 • Aldowa bereidt zich voor op de toekomst met een cradle-2-cradle gevelsysteem, het integreren van zonnepanelen in de gevel én de introductie van een gevelsysteem waarmee het gebouw kan worden verwarmd of gekoeld.
 • EKOTEX: 10 complete systemen voor een duurzame excellente wandafwerking. Ieder systeem bestaat uit de meest hoogwaardige, duurzame en innovatieve producten in zijn klasse. Glasweefsel en renovlies, magneetbehang en visuals vormen de basis en worden optimaal gecombineerd met de juiste lijm en muurverf.

Doe ook mee
In contact komen met de pitchers? Of aanhaken bij Cirkelstad Zuid-Holland om stappen te zetten in circulair bouwen? Neem contact op met Thirza Monster.

Thirza Monster

Spinner Cirkelstad Drechtsteden, Cirkelstad Den Haag,
Cirkelstad Groene Hart, Cirkelstad Rotterdam, Cirkelstad Regio 071, Cirkelstad Overheden


06 2844 6512

< Circulair BZK in zicht 2023 – Over doorgaan | Cirkelstadpartner Chainable scoort investering van 1,4 miljoen bij impact-investeerders >