In Cirkelstad Deventer staat kennisdelen en verbinden voorop

De community van Cirkelstad Deventer is lekker op stoom. In 2020 zijn spinners Carmen Oude Wesselink en Eric Kouters gestart met het netwerk in de Hanzestad. En niet zonder succes: de Community of Practice-bijeenkomsten worden goed bezocht. Met eigen partners vanuit Deventer, maar ook met partners uit ander Cirkelsteden in Oost-Nederland. Door de diversiteit van de deelnemers is de kennisdeling breed en zijn de gesprekken een bron van inspiratie!

Cirkelstad Deventer is gestart in een periode waarin elkaar ontmoeten niet mogelijk was. Eric Kouters vertelt: “Om mensen aan je community te binden die je nog niet kent, is een persoonlijke ontmoeting van groot belang. Desondanks zijn we erin geslaagd om partijen vrij snel aan ons te binden, zodat we van start konden met het aanjagen van circulair bouwen in Deventer en omstreken. Je kon merken dat veel ondernemers behoefte hebben om hier samen in op te trekken. En dan is Cirkelstad een prachtig platform.”

Eric voert samen met Carmen Oude Wesselink vanuit VersnellingNL het ‘spinnerschap’ uit in Cirkelsteden Deventer en Apeldoorn.

De kracht van verbinden
In de afgelopen jaren zijn voor het netwerk sessies georganiseerd om te inspireren en kennis te delen, maar ook om in de praktijk bij een ander mee te kijken en hier voordeel mee te doen. Carmen Oude Wesselink: “We zorgen altijd dat we voldoende afwisseling in ons aanbod hebben. Dat maakt het voor vele partijen aantrekkelijk om aan te schuiven en ook een vanuit een andere insteek te horen hoe circulariteit vorm wordt gegeven. We organiseren de sessies eigenlijk altijd bij een van de partners. Het is leuk voor de gastheer om te laten zien waar je mee bezig bent, maar het geeft ook een mooie dynamiek, want elke locatie is weer anders!”

Thema’s die we met elkaar hebben behandeld zijn bijvoorbeeld circulair inkopen, circulair renoveren vanuit de theorie én circulair renoveren vanuit de praktijk, circulair ontwerpen, hergebruik en uiteraard Het Nieuwe Normaal. Ook voor komend jaar staan er weer leuke Community’s of Practice op het programma vanuit Cirkelstad Deventer. Zo kan het netwerk aansluiten bij een pitchsessie waarin we ingaan op de doelen voor 2024 van onze partners, maar gaan we ook op projectbezoek bij een nieuw concept van een circulaire bouwmarkt. Maar de bijeenkomsten zijn uiteraard slechts een onderdeel van het partnerschap. We verbinden graag op vraag en aanbod en zorgen voor een loketfunctie bij circulaire vragen.

Ook meedoen?
Kortom: heb je zin om samen met ons de circulaire doelen op te pakken in 2024? Laat dit dan weten door Cirkelstad Deventer en/of Apeldoorn aan te vinken in het partnerformulier, die vind je hier.

Contact

Carmen Oude Wesselink

Spinner Cirkelstad Apeldoorn, Cirkelstad Deventer


06 4045 80 19

< Circulair ver-DIEP-en in Cirkelstad Apeldoorn | Den Hoek ontcijfert: De CO2-impact van energieneutraal en circulair bouwen >