Minder overlast tijdens renovatie dankzij nieuw badkamer- en toiletconcept

Versnellen in de bouw. Woningcorporaties proberen het bezit zo snel mogelijk te verduurzamen. In 2017 spraken corporaties de ambitie uit al hun woningen voor 2050 CO2-neutraal te maken: dit betekent met een CO2-neutrale energievoorziening. Naast deze verduurzaming wordt ook het groot onderhoud in de woningen vaak meegenomen. Ook dit is al verouderd en wel degelijk aan vervanging toe. Dit groot onderhoud zorgt vaak voor veel overlast bij de bewoners. Er komen vaklieden bij hun over de vloer, maken rommel en maken veel lawaai. Vaak zijn het ook allemaal verschillende vaklieden met hun eigen expertise. Onderpand Vastgoedbeheer heeft een badkamer- en toiletconcept ontwikkeld die al deze uitdagingen tegengaat. Maar hoe gaat zoiets in zijn werk? 

Hierboven is het schema van de badkamer en toiletinnovatie ten opzichte van de traditionele badkamer & toiletrenovatie weergegeven. Waar bij de bewoner in de traditionele renovatie zeven dagen vaklieden over de vloer komen en dus vier dagen langer voor overlast zorgen is dit in onze innovatie verleden tijd. Door een aantal vaklieden op te leiden tot allround timmerman, kunnen zij deze badkamer en toiletrenovatie zelf uitvoeren. Zij hebben dus continu contact met de bewoner dat zorgt voor zekerheid en vertrouwen. De bewoner wordt goed geïnformeerd en de vakmannen meten het werk nauwkeurig op.  

Oude badkamer

De wand en vloerpanelen worden in de fabriek op maat gemaakt, waardoor dit op locatie niet meer hoeft te worden bewerkt, maar deze meteen kunnen worden gemonteerd. De vaklieden hoeven zo nog maar drie dagen naar het werk te rijden dat zorgt voor een enorme CO2-besparing. Omdat er minder verschillende soorten materiaal wordt gebruikt, is er ook minder afval.  

Nieuwe badkamer

De komende tijd zullen wij ons vooral bezig houden met het circulair maken van de badkamer. Dit betekent het zo inrichten dat wij de badkamer na ongeveer 10/15 jaar kunnen demonteren en elders kunnen inzetten. Hierbij hoort ook het onderzoek of wij de badkamer & keuken kunnen aanbieden als ‘Product as a service’. Op deze manier hebben wij een circulaire en duurzame manier van groot onderhoud dat ook voor de bewoners erg aantrekkelijk is. Niet alleen qua overlast, maar de badkamer heeft een super strakke uitstraling.

Voor meer informatie, neem contact op met Demi Roelofzen van Onderpand Vastgoedbeheer via of bel 06-53388864.

< Hout, het logische antwoord | Brabantse aanpak circulair bouwen gepresenteerd tijdens Dutch Design Week >