Treetek richt zich op duurzaam en schoon bouwen

Treetek is een bedrijf dat zich richt op het realiseren van casco massiefhouten woningen en appartementen en is gevestigd op het Arnhemse Industriepark Kleefsewaard. Met een team van specialisten begeleiden zij het volledige proces: ontwerpen, engineeren, fabricage en montage. Dankzij verregaande digitalisering en een integraal bouwproces, zijn zij in staat ontwerpvrijheid te combineren met efficiëntie en kostenbeheersing. Er ligt een sterke focus op een schone bouw.

Schoon bouwen

Houtbouw zorgt voor reductie in afval en verkeersstromen. Directeur Bob Elzen legt uit: “We gebruiken materialen met een zo laag mogelijke impact op hun omgeving. Schoon bouwen betekent ook zo min mogelijk afval produceren, zowel tijdens productie als montage. Complete gebouwdelen worden opgeleverd en gemonteerd, waardoor het volledige bouwproces met 50 % wordt ingekort t.o.v. traditionele bouwmethodes. Ook houden we rekening met omwonenden en beperken de geluidsoverlast, door inzet van bijvoorbeeld elektrisch hijsmaterieel. Aspecten die interessant bij bijvoorbeeld bouwen in de stad. Bij de planning wordt bovendien het welzijn van de houtvakkers en omwonenden vooropgesteld.”

Projecten

Eerder dit jaar heeft Treetek in het Arnhemse Klingelbeek het Poorthuis gerealiseerd. Een twee-onder-een-kap woning waarbij het CLT casco beeldbepalend is voor de binnenzijde van de woningen.

Momenteel realiseert Treetek het eerste blok van 4 rijwoningen in het project Hof van Duurzaamheid in Amersfoort. Dat is het begin van in totaal 40 rijwoningen die nog in 2021 casco zullen worden opgeleverd. In hetzelfde project starten zij begin 2022 met de montage van 7 appartementen.

< De sloper als architect – CoP Cirkelstad Arnhem | Actie en samenwerking centraal in Cirkelstad Arnhem >