Uitvoering project Den Bosch in volle gang!

Yes wij kunnen met trots zeggen dat wij deel uitmaken van het circulaire en energiezuinige project, WonenZoals! Aan de Mozartsingel in Den Bosch worden er door Hendriks Coppelmans achttien appartementen en twee gemeenschappelijke ruimten gebouwd. Deze locatie is ontworpen voor achttien jongeren met een lichamelijke en/of (lichte) verstandelijke beperking.

Samen met zeven woningcorporaties maakt BrabantWonen onderdeel uit van Lente. Dit houdt in dat ze gezamenlijk een bijdragen leveren aan de klimaatdoelstellingen door zowel bestaande woningen te verduurzamen en nieuwbouw woningen duurzaam te bouwen. Deze corporaties staan er voor open om te werken met circulaire materialen. 

Duurzaam

Hendriks Coppelmans bouwt op dit moment een energiezuinig en circulair gebouw. Het ‘nul-op-de-meter’ gebouw bestaat uit een houten draagconstructie met kruislings gestapelde lagen hout (CLT). Ondergrondse tanks vangen regenwater op voor toiletspoeling. Op het dak liggen zonnepanelen en een sedumdak. Dit is een groen dak dat begroeid is met sedum. Deze nemen vocht op in hun bladeren. Kortom, een gebouw met een zeer duurzaam karakter.

Voor deze kleinschalige woonvorm met twee bouwlagen is de circulaire en biobased gevelbekleding van Martens keramiek toegepast. In de gevel zijn vogelkastjes uitgesneden. Door de duurzaamheidsambities van BrabantWonen is er gekozen om de gevel af te werken met de innovatieve geveloplossing van Kerloc.

WY architecten heeft een mooi lijnenspel gecreëerd door te werken met verschillende breedte maten en twee verschillende kleuren. Esthetisch is Kerloc afgewerkt met een minerale KEIM coating die in diverse kleuren verkrijgbaar is. Hierdoor is Kerloc voor ieder project passend. 

Contact

Bent u benieuwd naar Kerloc gevelbekleding of wilt u graag de gevelbekleding op de gevel van dit project bewonderen (volgens de geldende corona maatregelen)? Neem dan contact met ons op via:  +31 (0)88 – 627 81 50 of stuur een e-mail naar:

U kunt ook bij ons een sample opvragen. Dit kan door te klikken op deze link.  

< Uitdagende parade over circulaire gebiedsontwikkeling | Celcius sleept drie prijzen binnen tijdens finale! >