Celcius sleept drie prijzen binnen tijdens finale!

Voor een week lang streed het studententeam Celcius als één van de negen finalisten voor de prijzen in de wereldwijde Solar Decathlon Build Challenge 2020/2021. Het won maar liefst drie prijzen. De eerste prijs voor Engineering, de tweede prijs voor Architectuur én de derde prijs voor Operations!

Het is een prachtige prestatie van het multidisciplinaire team van studenten van de Hogeschool Utrecht om online de jury te overtuigen. Zij werkte al sinds augustus 2018 aan het project, met als doel om het meest duurzame en innovatieve huis te worden dat voor iedereen (financieel) toegankelijk is.

Prijzen

De eerste prijs voor ‘Engineering’ kwam doordat de jury erg overtuigd was van de modulaire opzet, de eenvoudige en snelle bouw van het huis en de zeer kleine ecologische voetafdruk die het heeft. Door het modulaire design sleepten zij ook de tweede prijs binnen in de categorie ‘Architecture’. De derde prijs voor ‘Operations’, kregen zij voor de effectiviteit en efficiëntie in het gebruik. Het heeft uitstekende besparende technologieën en het huis maakt in het gebruik haar duurzaamheidsbeloftes waar.

Werkplaats

Het Celcius-huis staat inmiddels in het Amersfoortse Hoefkwartier. Het huis beoogd een werkplaats te worden voor het testen van nieuwe, duurzame technologieën en om uitdagende studieprojecten op het gebied van smart sustainable cities uit te voeren. Het is de intentie hier de wijkbewoners bij te betrekken en de wijk zo een ‘duurzaam gezicht’ te geven.

Meer weten over het huis? Kijk dan op hun website. https://celcius.house

Voor meer informatie over het Celcius-huis en circulair bouwen kunt u contact opnemen met Arjen Bout van Hogeschool Utrecht via

< Uitvoering project Den Bosch in volle gang! | Het proces naar een circulaire transformatie >