Actie en samenwerking centraal in Cirkelstad Arnhem

Cirkelstad Arnhem groeit gestaag. Logisch want er speelt nogal wat. In de regio Arnhem-Nijmegen moet de komende 20 jaar circa 60.000 nieuwe woningen gerealiseerd worden waarbij minimaal 25% circulair ontwikkeld moet worden. Naast dit streven wil de regio vanaf 2030 minimaal 50% circulair bouwen om uiteindelijk in 2050 te komen tot een circulaire leefomgeving. Om dat te kunnen realiseren is er actie en samenwerking nodig.

Jaap Flendrie (spinner van Nijmegen) en ik vertegenwoordigen Cirkelstad aan de tempo tafel Groen en Circulair van de woondeal. Zo wordt landelijke Cirkelstadkennis ingebracht. Hoe meer kennis gedeeld wordt, hoe sneller we voortgang boeken.

Naast kennisdelen ontbreekt het ook niet aan het DOEN in Arnhem. In dit Stadsblad verwijs ik u met trots naar artikelen die zijn opgesteld door de Arnhemse partners GSES systems en Treetek, naar een samenvatting van de laatste Community of Practice ( de sloper als architect) gehost door René Plaggenburg van Dusseldorp en last but not least naar het artikel in Trouw over een sloopaanbesteding van de Provincie Gelderland waarop het consortium van de Cirkelstadpartners Hooijer Renkum, Dusseldorp en BOOT mag inschrijven en waarbij de Arnhemse Cirkelstadpartners Buro Bois en Made to Make een ontwerp hebben mogen maken voor een fietsenstalling die wordt gemaakt van de sloopmaterialen. Mooie voorbeelden van ‘Het Nieuwe Normaal’.

< Treetek richt zich op duurzaam en schoon bouwen | Beter meten van circulariteit in bouw dankzij streven naar één taal >