Materialen gezocht voor blotevoetenpad op het natuureiland van paviljoen Veerkwartier

Het Veerkwartier is een stadse vrijhaven, waar het iedere dag een beetje anders is. Waar je blij bent en kunt genieten van het buiten zijn. Er is ruimte voor experiment en creativiteit. Een makkelijk bereikbare plek aan het water, in de natuur aan de rand van Haarlem. Een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukke stad en buiten bent. Merel en Frank runnen het Veerkwartier al een aantal jaren. Eerst als tijdelijke locatie, en straks als permanente plek.

Samen met de gemeente Haarlem & Recreatieschap Spaarwoude werkt Het Veerkwartier aan de integrale gebiedsontwikkeling van de Veerplas. Een gebiedsgerichte aanpak om ervoor te zorgen dat de Veerplas een ontvangstgebied voor het recreatieschap en een Buitenpoort van de NS wordt.

Er komt een nieuw circulair paviljoen (lees hier meer) en Het Veerkwartier werkt mee aan de samensmelting van diverse functies voor een heel aantrekkelijk gebied. Waar ze in de openbare ruimte de balans vinden tussen stiltezoekers, spelende kinderen, bewoners, festivalgangers en werknemers uit de Waarderpolder. Allemaal mensen die op hun eigen manier op een bepaald moment behoefte hebben aan buiten zijn.

Aan de westkant van het paviljoen ligt de verbinding met het eiland. Op het eiland ligt het openlucht theater, de natuurspeeltuin en een buitenkamer. De natuurspeeltuin wordt dit voorjaar gerealiseerd. Het eiland is straks vrij toegankelijk voor bezoekers.

Oproep materialen blotevoetenpad

Merel en Frank werken volgens circulaire principes. Dat zie je terug in het ontwerp van het paviljoen en het ontwerp van het eiland. Ze maken oa gebruik van natuurlijke en gebruikte materialen en betrekken klanten en leveranciers bij het proces. Er zijn al takken, snoeiafval, boomstammen en diverse soorten stenen gedoneerd. Vrijwilligers helpen met de inrichting van het eiland die steeds meer vorm krijgt. Het Veerkwartier is voor de aanleg van het blotevoetenpad nu nog op zoek naar donatie van:

  • Rotsstenen, grindstenen, rotsblokken, klinkers, split, keien, lava stenen en schelpen.
  • Tijd en handjes.

Tip: een paar uur overwerk met je team op het Veer is een prachtige vorm van teambuilding en maatschappelijke waarde. Daarna lekker borrelen aan de waterkant!

Meer lezen: https://veerkwartier.nl/haarlems-buiten/

Biedt je hulp of materialen aan, neem dan contact op met Merel ().

< Duik in Het Nieuwe Normaal op onze Partnerdag | Houtbouw in Haarlem >