Studenten INHolland ontdekken praktijk bij Cirkelstad partners

In september 2019 ontvingen de spinners van Cirkelstad Haarlem Kennemerland een uitnodiging voor een lezing aan circa 80 studenten en een aantal docenten van de hbo-opleiding INHolland tijdens de studiedag ‘Verdienen in de duurzame economie’. InHolland is enthousiast ‘vriend’ van Cirkelstad, enkele lectoren doen al jaren onderzoek naar verschillende aspecten van de circulaire economie in het MKB en INHolland wil graag dat haar studenten kennisnemen van de praktijk van het circulair ondernemen en indien mogelijk daaraan dus ook kunnen deelnemen.

De 80 studenten van deze studiedag zitten in hun laatste jaar van de studie richting Business, Finance & Control en hadden uiteraard de basis van de circulaire economie volgens de principes van de Ellen MacArthur Foundation meegekregen. Naast enkele andere gastsprekers zoals een vertegenwoordiger van het accountantskantoor KPMG en de bezielde domeindirecteur van deze studierichting Nahied Rezwani, was het de beurt aan Liesbet Hanekroot als spinner van Cirkelstad Haarlem Kennemerland om de studenten en docenten te introduceren in de praktijk van de verschillende businessmodellen in de circulaire economie. Bovendien werden studenten uitgenodigd   mogelijke kansen voor stages en/of afstudeeropdrachten bij partners van Cirkelstad aan te grijpen.

Het resultaat was een enthousiaste groep studenten en docenten die ook na afloop meer wilden weten van de praktijk van de circulaire economie bij onder meer Cirkelstad. Uiteindelijk zijn een aantal studenten direct in contact gebracht met partners van Cirkelstad in Haarlem, Rotterdam en Zaanstad. Bovendien is een andere partner van Cirkelstad uitgenodigd voor een verdiepingsbijeenkomst over textiel en de circulaire economie bij INHolland in Rotterdam.

Bij deze een oproep aan de partners van Cirkelstad om te overwegen deze studenten Business, Finance & Control mee te nemen bij het uitwerken van je vraagstuk. Zij hebben onze partners nodig om de nodige ervaring op te doen en de partners hebben denkkracht en een frisse aanpak nodig bij hun vraagstukken.

Meer informatie via Liesbet Hanekroot.

Liesbet Hanekroot

Spinner in Haarlem Kennemerland

< VMRG maakt eenduidige afspraken rondom BIM | Tilburg gaat ver in circulair! >