TILER en MAAK Haarlem starten pilot e-bike

Geen fiets mee en toch even snel en makkelijk op en neer naar het centrum is voor MAAKers geen probleem meer. Zij kunnen sinds deze maand gebruik maken van een elektrische deelfiets welke als pilotproject van MAAK Haarlem en TILER gestart is. De fiets wordt draadloos opgeladen als hij geparkeerd staat met de speciale standaard op de TILER-oplaadtegel. Altijd een opgeladen fiets voor de deur dus, en niemand die daar iets voor hoeft te doen! 

TILER is een start-up uit Delft die deze laadtegel en standaard heeft ontwikkeld. De accu van de fiets wordt opgeladen door inductie, je zet de standaard, die gekoppeld is aan de batterij, op de laadtegel en hij begint meteen met laden. Daardoor hoeft er niemand bij MAAK te regelen dat de fiets opgeladen wordt. Ook is het opladen met TILER veiliger, het opladen gebeurt buiten en als de accu te warm wordt stopt de tegel met laden.  

MAAK is een van de eerste drie bedrijven die deze innovatieve oplaadtegel in de grond heeft. Het is de bedoeling om gebruikersfeedback te krijgen uit deze pilot, om zo het systeem en de gebruikerservaring te kunnen optimaliseren. MAAK is bekend terrein voor TILER. Een van de ondernemers op het terrein, Patrick Linthorst met zijn bedrijf LPDE, helpt met het design van de standaard. Nu kan hij zelf het product voor de deur gebruiken. Als de pilot goed gaat, hopen MAAK en TILER de samenwerking verder uit te kunnen rollen en het gebruik van de fiets voor iedereen toegankelijk te maken. 

Dit artikel is afkomstig van onze partner MAAK Haarlem. Neem contact op met Melanie Breed via voor meer informatie over dit artikel.

< ‘Succesvol matchen door anders denken’ | Wandafwerking in de ‘Groene Long’ van Almere >