ARCOM architectuur + bouwmanagement treedt toe tot Living Lab Regio Foodvalley Circulair

Op 22 januari 2021 heeft het Living Lab Regio Foodvalley Circulair een nieuwe partner begroet namelijk ARCOM architectuur + bouwmanagement. Met het toetreden van ARCOM heeft het Living Lab een sterke partner in het ontwerpen en ontwikkelen van duurzame woningen en utiliteit toegevoegd. Daarnaast wordt ARCOM ook automatisch lid van Cirkelstad gezien de uitvoering van Cirkelstad van de werkplaats Bouw. ARCOM is al enige tijd betrokken bij het Living Lab en de officiële toetreding is een feestelijke stap om de samenwerking te bekrachtigen.

Het Living Lab Regio Foodvalley

Het Living Lab Regio Foodvalley is een triple helix netwerk met zo’n 50 partners uit bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheid. In de Regio Foodvalley vormen zij een levende leeromgeving gericht op het creëren van samenwerking en versnelling. Doelstellingen zijn het grondstofgebruik te verduurzamen, het concurrerend vermogen te vergroten en innovatie in de regio te benutten. Verschillende activiteiten, waaronder werkplaatsen op de thema’s Bouw, Industrie, Voedselverspilling, Waterstof en Meetbaarheid van circulariteit zijn gericht op inspiratie, kennisdeling en het gezamenlijk ontwikkelen van projecten.

Cirkelstad

Cirkelstad faciliteert publieke en private koplopers in de regio. Door een bestuurlijk en operationeel netwerk te verbinden, 10 jaar aan ervaringen te delen via de Cirkelstad Academie en gezamenlijk op te trekken in de regio wil Cirkelstad impact genereren. De partners zijn het kloppende hart van Cirkelstad. Zij zijn in de regio actief op projecten waarvan we de ervaringen delen. Het kan gaan over het opstellen van beleid, norm, instrumenten of de uitvoering van een project. Elke regio heeft een spinner, die coördineert en ziet toe op de voortgang. In de regio Foodvalley is Cirkelstad Veenendaal in 2019 opgericht en de uitvoerder van de werkplaats Bouw van het Living Lab.

ARCOM architectuur + bouwmanagement
ARCOM architectuur + bouwmanagement is een multidisciplinair adviesbureau dat gevestigd is in
Veenendaal. Het is actief op het gebied van onderwijs, wonen, werken en zorg; van grootschalige zorg- en gebiedsontwikkeling tot basisscholen en particuliere woningen. Door de combinatie van architectuur, bouw- en kostenmanagement maken ze ambitieuze en vaak ook duurzame projecten realiseerbaar.

Voor meer informatie over het Living Lab en de werkplaats Bouw neemt u contact op met of via de website www.regiofoodvalleycirculair.nl

Voor meer informatie over ARCOM neemt u contact op met Henno Westeneng (hwesteneng@arcombv, 0318 64 55 52, www.arcombv.nl)

< Start van uniek houten woongebouw in Monnickendam | Circulaire producten gezocht voor herinrichting van de Simon Smitweg >