Cirkelstad Zwolle haakt aan bij Week van de Circulaire Economie

Van maandag 6 t/m zondag 12 februari 2023 is de achtste Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week worden er bij verschillende hubs in het land events georganiseerd. Zo wordt er in Zwolle een Circulair-audio-tour georganiseerd en hier haakt Cirkelstad Zwolle bij aan!  

Foto: Bert Westenbrink

Wandelen langs circulaire projecten en kunst

 Deze inspiratietour krijgt als thema ‘wat doe jij, wat kan ik doen?’  Doel van deze tour is mensen inspireren mee te gaan in de verandering naar een circulaire economie. De doelgroep zijn mensen die geïnteresseerd zijn in circulaire economie in de breedste zin van het woord, particulieren, ondernemers, aannemers, van alles kan ertussen zitten.  

 Op de route wordt er langs verschillende duurzame circulaire projecten en circulaire kunst gewandeld. Middels audio worden de wandelaars geïnspireerd op het gebied van circulaire economie. Op één van de laatste punten van de wandeling, aan Grote Kerkplein, zal een onderdeel ‘circulair wonen en bouwen’ zijn. Tala zal hier een huis neerzetten waar mensen inspiratie op kunnen doen. In of rondom dit huis zal een afvaardiging van Cirkelstad Zwolle staan om mensen te woord te staan, samen met andere ondernemers.  

Interactief

Op maandag 6 februari, zaterdag 11 en zondag 12 februari is de inspiratie-audio-tour interactief en zal er langs de route bemensing aanwezig zijn. Op de overige dagen in die week kan de tour passief gewandeld worden. Naast het feit dat de wandelaars duurzaam geïnspireerd worden is het ook een mooie wandeling door het historisch centrum en gebouwen van Zwolle.  Vorig jaar hebben ruim 800 mensen de route bewandeld.

Nationale Conferentie Circulaire Economie

 Tevens interessant om te melden is dat op maandag 6 februari het event Nationale Conferentie Circulaire Economie dit jaar in Zwolle gehouden zal worden, in De Spiegel. Vorig jaar heeft premier Rutte deze conferentie geopend, we zijn benieuwd wie deze keer de conferentie opent! Er zijn 1.000 plaatsen beschikbaar. De inspiratie-audio-tour zal mogelijk een onderdeel zijn van een deelactiviteit deze dag.  

Romy Rohmer

Spinner Cirkelstad Zwolle, Cirkelstad Harderwijk


06 293 25 968  
< Van gedateerd afvalbrengstation naar modern Ecopark | Cirkelstad Zwolle en Harderwijk op bezoek bij Leadax >