Cirkelstad Zwolle en Harderwijk op bezoek bij Leadax

Op donderdag 17 november is Cirkelstad Zwolle en Harderwijk op bedrijfsbezoek geweest bij Leadax in Wapenveld. Een betrokken groep partners en aspirant-partners waren bij dit bedrijfsbezoek aanwezig. Na een warm welkom hebben Bob Oostelbos (CCO) en Quincy Schothorst (Technical Sales Representative) ons bevlogen meegenomen in de wereld van loodvervanging en dakbedekking.  

Het product welke Leadax als loodvervanger heeft ontwikkeld heeft dezelfde eigenschappen als traditioneel lood en is lichter in gebruik dan het traditionele lood. Het product heeft geen schadelijke effecten op gezondheid en milieu en als klap op de vuurpijl is het goedkoper in aanschaf. In deze tijd van stijgende bouwkosten dus extra interessant op vele fronten! Daarnaast konden ze ons vertellen dat ze sinds 2021 naast loodvervanging ook duurzame dakbedekking hebben ontwikkeld en op de markt gebracht: Leadax Roov 

Tijdens de presentatie kwamen er goede inhoudelijke vragen vanuit de aanwezigen. En we kunnen eigenlijk wel concluderen dat Leadax een prachtig duurzaam product heeft ontwikkeld die de wereld weer een stukje duurzamer kan maken.  

Zelf aan de slag met loodvervanging

Na de presentatie zijn we in de fabriek aan de slag gegaan met Leadax loodvervanging. Op een stuk dak mochten we zelf het product verwerken. Dit om te ervaren of dit materiaal anders is als traditioneel lood. En we kunnen wel stellen dat dit niet het geval is! Wij zijn verrast wat voor mooi product het is hoe handelbaar het is, en wat dit zou kunnen betekenen voor de bouw. Interessant om op deze manier kennis te maken met het product en elkaar te inspireren om duurzamer te bouwen.  

Na het bezoek in de fabriek hebben we onder het genot van een drankje nagepraat. Erg goed om de Cirkelstad partners en aspirant-partners weer op deze fysieke manier te treffen en te kunnen inspireren. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst in januari.  

Romy Rohmer

Spinner Cirkelstad Zwolle, Cirkelstad Harderwijk


06 293 25 968  
< Cirkelstad Zwolle haakt aan bij Week van de Circulaire Economie | Klimaatslimme berging vergroent met afval >