Natuurinclusieve circulaire berging verdubbelt het groen van de bebouwde omgeving

Hij is klaar: de #groenverdubbelaar. De natuurinclusieve circulaire berging van Save Lodge bv in samenwerking met woningcorporatie de Alliantie vraagt 9m2 grondoppervlak en geeft je er 20,5m2 groen voor terug. De wanden zijn groen, het dak is groen – iedere berging geeft de natuur extra ruimte. En er is meer: alles is gemaakt van regionaal afval.

René Notenbomer, Captain Green van Save Lodge, vertelt in dit artikel meer over de natuurinclusieve circulaire berging.

CO2-reductie
“Met iedere berging redden we 1.080kg plastic restmix afval van de verbranding. We maken er stapelbare bloembakken van, die de wanden vormen. Daarmee voorkomen we de uitstoot van circa 1.836kg CO2. We geven bovendien 525kg afvalhout een tweede leven als kozijn en steunbalk. Door plastic afval en oud hout te hergebruiken, voorkomen we de productie en het transport van nieuwe bouwmaterialen. Dat scheelt flink in de CO2-footprint.”

Reduceert grondstoffengebruik
“Door te bouwen met gerecyclede materialen verminderen we de vraag naar nieuwe grondstoffen en het gebruik van fossiele brandstoffen die nodig zijn voor productie en transport van nieuwe materialen. Het hergebruik van regionaal restmix afvalplastic en gerecycled hout vermindert de CO2-uitstoot en biedt afval een hoogwaardig tweede leven.”

Groene corporatieberging
Natuurinclusief circulair bouwen levert een waardevolle bijdrage aan zowel de klimaatdoelen als aan het woongenot. Daarom heeft woningcorporatie De Alliantie aan Save Lodge bv gevraagd om samen een bewijsproject te realiseren. “Met deze berging dragen we bij aan het verduurzamen van onze leefomgeving. De klimaatslimme berging heeft groene wanden en een groen dak en biedt daarmee zowel esthetische als functionele voordelen.”

Stimuleert biodiversiteit
Natuurinclusieve bergingen bieden mens en dier aanzienlijke voordelen. “De modulaire wanden van stapelbare plantenbakken, gevuld met turfvrij substraat en inheemse planten, creëren niet alleen een visueel aantrekkelijke omgeving, maar dragen ook bij aan de biodiversiteit. Door natuurinclusief te bouwen, bieden we een leefomgeving waarin lokale flora en fauna kunnen gedijen. Daarbij vormt de natuur een integraal onderdeel van onze woonomgeving.”

Groen ontwerp
“Met onze natuurinclusieve circulaire bergingen laten we zien dat het mogelijk is om op een verantwoorde en innovatieve manier te bouwen, waarbij de natuur een integraal onderdeel vormt van het ontwerp. Laat groen voortaan de basis zijn voor onze bebouwde omgeving. Duurzamer kunnen we het niet maken.”

Meer informatie?
Neem contact op met René Notenbomer, Captain green van Save Lodge via of 06 20 36 17 58.

< Het nieuwe onderwijsgebouw van de Erasmus Universiteit; een toonaangevend duurzaam voorbeeld | Goed nieuws: de milieu-impact van platte daken kan eenvoudig omlaag >