Klimaatslimme muur voor Smart City Dordrecht 

Hoe geef je klimaatadaptatie een gezicht? Zo dus, volgens Save Lodge: met hun klimaatslimme muur, de Save Wall. Gemaakt van gered plastic restmix afval, gevuld met turfvrij substraat van gefermenteerde groene reststromen van Humus Guru.nl, vol met winterharde planten (geen wegwerpgroen!) en met zuinige druppelirrigatie bij de wortels verzorgd door AquaFeed

Het Vogelnest en Gemeente Dordrecht bieden de kans om inwoners te laten zien hoe fijn groen kan zijn: het is niet alleen goed voor het klimaat en de biodiversiteit, maar oogt ook een stuk fraaier. Het bouwteam van Save Lodge | nederland en save plastics kregen talloze vragen van omwonenden: wat is het, waarom doe je dat en… mag ik zelf ook wat plantjes erbij poten? Natuurlijk, graag zelfs!

Het bouwen zelf is al een social happening. En het bouwteam werd de hele dag verwend met lekkere hapjes. Samen werken aan een groene stad is niet alleen nuttig, maar vooral ook erg leuk! 

Over Smart City Dordrecht

Save Lodge combineert circulariteit met klimaatadaptatie, realiseert een klimaatslimme muur en maakt deze smart computergestuurde druppelirrigatie. Deze combinatie, waarbij grijs (afval), groen (planten, turfvrij substraat van gefermenteerde groene reststromen) en blauw op één plek samenkomen in een oplossing die op een slimme manier gecontroleerd en aangestuurd maakt de muur uniek.

Bekijk voor het verslag en meer informatie op de website van Save Lodge.

< Bekend met CSRD, de nieuwe rapportageverplichting over duurzaamheid? | Nieuwe stappen in Cirkelstad Veenendaal | Regio Foodvalley >