Wie bouwt er een circulaire villa in Amersfoort?

De gemeente Amersfoort heeft hoge duurzaamheidsambities. Zo wil Amersfoort bijvoorbeeld een afvalloze en CO2-neutrale stad worden. Deze duurzaamheidsambities gelden uiteraard ook voor woningbouw.  

Welkom bij de Lichtenberg

De Lichtenberg is een nieuwe woonwijk waar duurzaamheid en circulariteit belangrijk is. Kavel 6 is de laatst beschikbare kavel van de Lichtenberg. Deze kavel is gereserveerd voor de realisatie van een circulaire villa, die hét duurzaamheidsboegbeeld van de Lichtenberg moet worden.  

Particulier gezocht

De gemeente Amersfoort zoekt een particulier, die de ontwikkeling van deze unieke kavel met de realisatie van een circulaire villa op zich neemt, om hier vervolgens zelf in te gaan wonen.  

De selectie van gegadigden vindt plaats op de visie op materiaalkeuze, percentage groen op de kavel, waterberging, afvalloos bouwen en energieopwekking. Belangrijk is ook dat degene die de woning gaat ontwikkelen er ook zelf gaat wonen.  

Voor meer informatie 

Kijk op www.amersfoort.nl/lichtenberg 

of neem contact op met: Jolanda van den Bunt (kaveladviseur De Lichtenberg)   

< Circulair BZK in zicht 2021 – Over iedereen doet wat aan klimaat én circulair | Slimme circulaire oplossingen bij Cirkelstad Groningen >