Zero Waste initiatief

Zero Waste is een initiatief van Heijmans Bouw & Techniek, Jan Zevenhuizen en Cirkelstad Apeldoorn en past binnen de strategie van Heijmans om in 2023 volledig circulair te bouwen en onderhouden. Op deze wijze combineren wij concreet onze projecten, kennis, opslag en transport op een duurzame wijze binnen de regio Apeldoorn.

Met dit initiatief brengen wij o.a. afvalstromen binnen onze servicesopdrachten in kaart en beschouwen ze niet meer als afval, maar als grondstof. In vergelijking met grote projecten waar deze grondstoffen makkelijker gescheiden kunnen worden en in grotere hoeveelheden worden afgevoerd ligt de uitdaging hier in de complexiteit van vele opdrachten en kleinere hoeveelheden per keer.

Als vervoermiddel is gekozen voor een Elektrische Volkswagen Crafter waarmee alles wordt opgehaald. Er is voor gekozen om een bestuurder in te zetten die bezig is te re-integreren binnen zijn werkveld. Zo kan hij/zij op een laagdrempelige wijze ook weer in contact komen met projecten en collega’s en op termijn weer duurzaam inzetbaar zijn. Gedurende het project wordt steeds duidelijker welke grondstoffen van de projecten nog waarde hebben als materiaal of als bestaand product waar we een nieuwe bestemming voor zoeken. De Kick-off heeft plaats gevonden in de week van de Circulaire Economie (3 t/m 7 februari) op de Heijmansvestiging in Apeldoorn.

< 100% modulaire en demontabele school | Universiteit Twente en Leadax ondertekenen convenant voor samenwerking in research & development >