Circle Economy Foundation start strategische samenwerking met Circulair West

Daarmee komen via de Circulair West Academy de unieke Circularity Games – een gamified e-learning platform, van de Foundation in Nederland voor MKB-bedrijven beschikbaar.

Circle Economy Foundation en Circulair West hebben hun strategische samenwerking bekend gemaakt met het eenmalig afspelen van de spraakmakende documentaire “Going Circular” op het 840m2 grote koepelscherm van het Museon-Omniversum. Daarmee werd ook het voor de vrienden van Circulair West beschikbaar komen van unieke Circularity Games op een gamified e-learning platform gevierd. Vanuit de Circulair West Academy worden ondernemers zo geholpen om het circulaire gedachtegoed organisatiebreed verankerd te krijgen.

Circulair West verkrijgt zo exclusief toegang tot de documentaire en de ondersteunende Circularity Games – een gamified e-learning platform, van de Foundation. Ondersteund vanuit de Circulair West Academy kunnen MKB-bedrijven zo gericht werk maken van hun circulaire strategie. De toolset stelt ze in staat al hun medewerkers een basisopleiding circulariteit mee te geven en hen gelijktijdig ook te inspireren daarmee aan de slag te gaan dankzij het betrekken van succesvolle voorbeelden van circulaire ondernemers. Daardoor kunnen betrokken organisaties concreet en organisatiebreed met eigen circulaire versnellingsprojecten en strategieën aan de slag.

Circulaire economie bevorderen
De strategische samenwerking brengt bovendien Circle Economy Foundation en Circulair West bij elkaar in hun missie om een circulaire economie in alle sectoren te bevorderen. Circulair West, opgericht in juni 2020 om de transitie naar circulariteit van het midden- en kleinbedrijf in Nederland te versnellen, is in korte tijd uitgegroeid tot een van de toonaangevende circulaire versnellingsnetwerken in Noord- en Zuid-Holland. Haar inzet en ambities voor de circulaire economie sluiten naadloos aan bij die van de Circle Economy Foundation om niet alleen internationaal, maar ook lokaal en regionaal bij te dragen aan de noodzakelijke circulaire versnelling. Deze reeks digitale tools is daar speciaal voor ontwikkeld, waaronder de Circularity Games, om de kennis en acceptatie van circulariteit binnen organisaties te trainen en te meten.

“We zijn trots op en dankbaar voor de samenwerking met Circulair West. Hierdoor kunnen we MKB-bedrijven en hun medewerkers in heel Nederland, onze thuisbasis, helpen de transitie naar een circulaire toekomst te versnellen”, aldus Ivonne Bojoh, COO Circle Economy Foundation. “Via deze innovatieve samenwerking, stellen we Circulair West in staat haar vriendennetwerk met onze unieke digitale tools te ondersteunen in hun transitie. De tools geven inzicht, bevorderen actie, helpen ketenverbinding te maken en de circulaire voortgang te volgen. We vertrouwen erop dat dit het begin is van een impactvolle samenwerking die veel MKB-bedrijven zal helpen.”

Innovatieve circulaire gamificatie tools
Leon van Ast, kwartiermaker Circulair West: “We zijn blij en dankbaar dat Circle Economy Foundation, één van de meest succesvolle mondiale circulaire impact organisaties, bereid is samen met ons op te trekken om daarmee hun innovatieve circulaire gamificatie tools voor MKB-bedrijven beschikbaar te maken. Deze tool, die wereldwijd al opmerkelijke impact en schaalbaarheid heeft laten zien, komt daarmee nu óók voor Nederland beschikbaar. Zo kunnen we meer mensen bereiken en ervoor zorgen dat er een dieper begrip van circulaire (ontwerp) principes bij MKB-bedrijven ontstaat”.

Vanuit de Circulair West Academy worden gebruikers via het gamified e-learning platform meegenomen op een wetenschappelijk gefundeerde circulaire reis om hen te helpen ontdekken waar ze zijn, zich voor te stellen waar ze heen kunnen gaan en hen te leren begrijpen hoe ze daar kunnen komen. Bedrijven kunnen daardoor het voortouw nemen door met een eigen circulaire bedrijfsstrategie bij te dragen aan de transitie naar een circulaire toekomst. Dankzij het digitale karakter van de tools kunnen gelijktijdig alle medewerkers betrokken worden bij deze circulaire versnelling. Dus ook de organisaties die verbonden zijn aan Cirkelstad!

Meer weten?
Ivonne Bojoh, Circle Economy:
Leon van Ast, Circulair West:

< Duurzaam beton weer een stap dichterbij | We lanceren Het Nieuwe Normaal 1.0! [+ slidedeck sessie Circulair Bouwen aan Morgen] >