Cirkelstad Groningen is een feit

Op 28 mei is Cirkelstad Groningen online afgetrapt! Geïnteresseerden uit de provincie Groningen werden in 45 minuten meegenomen in de wereld van Cirkelstad.

Je kan het zelf vertellen, maar het is natuurlijk interessanter om de partners in de regio aan het woord te laten. Zo vertelde Marije Kamphuis van Van Wijnen over haar ervaringen met Cirkelstad Oost. Menno Visser van de gemeente Oldambt deelde zijn oproep aan iedereen om het project “Aardgasloos Oldambt” te volgen.

Cirkelstad verbindt de regio met de landelijke ontwikkelingen. Daarom heeft Rutger Buch van Cirkelstad een uitleg gegeven over het programma “samen versnellen”.

Handen uit de mouwen

Het echte werk begon na het plenaire deel. Via zoom werden discussie groepjes ingedeeld en is er gediscussieerd over een aantal thema’s .

Zo zaten een inkoper, een kunstenares, een wegenbouwer en Save Plastics met elkaar aan de digitale tafel.  Er ontstond meteen een heel mooi gesprek over hoe we in elkaars belang kunnen gaan samenwerken.  Inmiddels is Save Plastics partner geworden van Cirkelstad Groningen.

Deze discussies lieten zien hoe belangrijk het is om je te verplaatsen in de belevingswereld van de ander. Voor de een is het hebben van plastic afval een probleem, voor de ander is het zekerstellen van deze grondstofstroom juist een probleem. Kenmerkend voor de wegenbouwer is de praktijkkennis, hun belang is juist dat er zo weinig mogelijk transport bewegingen zijn.

Allemaal aanknopingspunten om in de Community of Practice mee aan de slag te gaan!

Alle Community of Practice sessies van Cirkelstad Groningen zijn te vinden in de agenda. De eerstvolgende sessie is gepland op 17 september 2020 van 13.00 – 15.00 uur. Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het digitale Stadsblad.

<foto plastic>

Marcel Niemeijer

Spinner in Groningen

06 4012 75 00


< Gemeente Oldambt wil aardgasloze gebouwen | Het sluiten van De Bouwkringloop >