Community of Practice Cirkelstad Veenendaal

Onlangs alweer onze 3e bijeenkomst gehad, ditmaal bij de Koninklijke Ginkel Groep, in hun prachtige conferentieruimte in het KGG-huis, in de kerkzaal van de voormalige Willibrordusparochie in Veenendaal.

De onderwerpen waren:

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Biobased: Onder leiding van Sissy Verspeek van o.a. Natuurlijk Thuis en Agrodome leerden we begrijpen wat biobased nu eigenlijk betekent, waar je op moet letten als producten biobased declareren en, met sprekende voorbeelden, hoe je zulke materialen best kan opnemen in je normale bouwen.

Goede aanwezigheid van Viktor Franke van Ekotex die met zijn circulaire verf de verbinding legde tussen het non-toxic aspect van biobased en het volgende onderwerp (hergebruik) waar hun verf het 2e leven van plafondplaten gezond afwerkt.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

HergebruikPeter Kreukniet legde ons uit hoe Insert dit thema faciliteert. Hoe makkelijk het is materialen aan te bieden en te vinden. Mooi voorbeeld in eigen huis ontwikkeld: plafondplaten die circulair, inclusief (en gezond dus) opnieuw ingezet worden.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

LosmaakbaarheidGert van Driesten van bouwbedrijf Kreeft nam ons mee in hun toepassingen van losmaakbaarheid in het eigen nieuwe hoofdkantoor wat zij nu bouwen. Meer praktijk gericht kan je het niet hebben. Duidelijke uitleg over de praktijk en de keuzes waar wel en waar niet gekozen wordt hiervoor en waarom.

Nog even de nieuwste database van circulaire producten laten zien die Alba Concepts gestart is met Cirkelstad en die via de site te vinden is. Volop in ontwikkeling, input gewenst.

Afgesproken dat we begin 2020 weer bij elkaar komen en gaan werken aan de vorming van een consortium. Niet theoretisch maar de opmaat naar een actueel project wat we ontwikkelen met de gemeente Veenendaal waar we absoluut circulair gaan bouwen en al goed op stoom zijn om dit mogelijk zelfs as-a-service te doen. De ingewijden weten om welk project het gaat, verder houden we het nog even geheim. Maar, wordt vervolgd!

< Beelen NEXT presenteert ‘NEXT-Use Hout’ | Kick off Cirkelstad De Achterhoek! >