Kick off Cirkelstad De Achterhoek!

Op 27 november was het dan zover: de officiële kick-off bijeenkomst van Cirkelregio De Achterhoek! Startpunt voor een meerjarig circulair programma, waarvoor de Achterhoek Board een deel van de financiering ter beschikking heeft gesteld. Afkomstig vanuit De Regio Deal.

Ongeveer 40 mensen waren bij de kick-off aanwezig. Willy Smit, de coördinerende spinner binnen de Cirkelregio, lichtte enthousiast de contouren van het driejarig programma toe. Het programma bevat o.a. een aantal Communities of Practice, een masterclass op het gebied van circulaire inkoop en een reststoffenhub. Ook konden de bezoekers luisteren naar Willem Huntink, Programmamanager circulaire economie bij de Provincie Gelderland, die het beleid vanuit de provincie presenteerde. Bekijk hier de presentatie (pdf).

Na de presentaties werd in drie groepen actief meegedacht over het versterken van circulariteit m.b.t. het proces, de producten en de projecten. Dit leverde nieuwe ideeën op waarop Cirkelregio De Achterhoek gaat voortbouwen. Denk hierbij aan het idee om via een 3D printer te zorgen dat meer lokaal geproduceerd kan worden, zodat (tussen)producten niet meer uit het buitenland hoeven te komen. Bekijk verslag discussies (pdf).

De coöperatie Cirkelregio De Achterhoek wordt binnenkort officieel opgericht.  Iedereen die het verschil wil maken in circulaire bouw, infra en facility management wordt opgeroepen om zich als partner aan te sluiten. Meer informatie over de voordelen van het partnerschap wordt graag gegeven door Twan van Vuren, via  of 06 – 2490 2897.

Meer Cirkelstad Achterhoek:

Willy Smit

Spinner in de Achterhoek

< Community of Practice Cirkelstad Veenendaal | Onderzoek circulair bouwmateriaal >