Met Derbigum naar een circulaire toekomst

De Belgische onderneming Derbigum, moederbedrijf van Derbigum Nederland B.V., is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbedekking. In 1932 is de onderneming gestart als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken.

Al jaren lang is Derbigum producent van bitumineuze dakbedekking, vanaf de jaren ’90 zijn wij pionier in het recyclen van dakbanen. Derbigum is dan ook vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Sinds kort mogen wij dan ook met trots het ‘No Roof To Waste’ programma presenteren. Onder deze noemer brengen we alle activiteiten samen op het gebied van recycling. Dat betekent op naar een circulaire toekomst met Derbigum!

Derbitumen

De Derbigum-dakbaan heeft een bewezen levensduur van 40 jaar, onze systemen worden zo ontworpen dat ze na einde levensduur in onze fabriek weer gerecycled kunnen worden. De methode die we in de afgelopen jaren ontwikkeld hebben, laat het toe om een volledig nieuwe grondstof te produceren. Deze nieuwe grondstof die voortkomt uit recycling noemen we Derbitumen.

Deze nieuwe grondstof komt er niet van zelf, hoe het in zijn werk gaat? We starten met het verzamelen van snijresten, productieresten en oude dakbanen onder andere door het gebruiken van bigbags. Dit alles wordt vervolgens vermalen tot fijnere granules, het materiaal wordt vrij gemaakt van vreemde stoffen en metaal. Het materiaal dat dan overblijft gebruiken we als grondstof bij de productie van ons Derbigum NT assortiment.

Certificaten

Ook de producten die geproduceerd zijn met Derbitumen, worden geleverd met een KOMO certificaat en een DUBO-Keur. Krijgt u een dak opgeleverd dat geproduceerd is met Derbitumen? Dan ontvang u een CO2-reductie-certificaat. Door middel van een berekening weet u hoeveel CO2 er is bespaard. Tevens leveren wij uw dak op met een terugname garantie certificaat, de dakbedekking zal na het verstrijken van de levensduur, door Derbigum ingenomen worden voor recycling. De cyclus is dus oneindig!

Derbigum NT was, is en blijft de duurzaamste dakbaan! De bitumineuze dakbaan Derbigum NT is ideaal voor duurzame daken. In mei heeft NIBE de nieuwe factsheet bekend gemaakt, hieruit blijkt dat Derbigum NT, dankzij onder andere het gebruik van Derbitumen, een lage impact heeft op het milieu. Bijzonder laag zelfs, Derbigum NT heeft zelfs de laagste milieu impact in vergelijking met andere dakbedekking. Deze feiten zijn onafhankelijk onderzocht door NIBE en geverifieerd.

De toekomst

Derbigum streeft naar een circulaire toekomst, zeker nu worden we geconfronteerd met de gevolgen van ons gedrag en wat dit voor impact heeft op het milieu. Laten we samen zorg dragen voor onze planeet en onze verantwoordelijkheid nemen!

Meer informatie kunt u vinden op www.norooftowaste.nl of op www.derbigum.nl

< VanWonen: Circulariteit is belangrijk voor het welzijn van de aarde | Cirkelstad Zwolle: volop circulaire kansen in groeistad Zwolle >