Proeftuin circulariteit terugblik en vooruitzicht

Op 2 december jl. is deltaWonen, tijdens een druk bezochte kick-off gestart met de Proeftuin circulariteit. In deze proeftuin staat herbruikbaarheid van grondstoffen en materialen centraal. De proeftuin is de plek waar ideeën om een bouwwerk circulair te bouwen worden getest en doorontwikkeld. De corporatie wil een circulair gebouw realiseren, door middel van een unieke samenwerking met andere bedrijven en organisaties. De ideeën worden in de proeftuin uitgevoerd en gemonitord. Zo willen we in de toekomst de beste circulaire ideeën en producten toepassen op toekomstige bouwprojecten. 

De kick-off 

Tijdens de kick-off op 2 december jl. hebben 120 mensen gebrainstormd, gedroomd, in de toekomst gekeken, ideeën uitgewisseld en kritische vragen gesteld. DeltaWonen heeft haar visie, het proces, de randvoorwaarden en een stuk geschiedenis van de veemarkt 23, gepresenteerd. De kick-off was tevens het moment voor het opstarten van nieuwe samenwerkingen tussen partijen met producten en ideeën over circulair bouwen. 

“Samen met startups, studenten, aannemers, slopers, installateurs, leveranciers, architecten, ideeënmakers en wereldverbeteraars gaan we het verschil maken”, vertelt Martijn van Dijk. Onder de noemer dat elk plan welkom is, zolang het plan maar bijdraagt aan het bouwen van een circulair bouwwerk hebben meerdere partijen zich ondertussen aangemeld als teamtrekker voor de uitwerking van een circulair concept. 

Pitch & Match sessie op 21 januari 2020 

De volgende datum op de agenda is 21 januari! Dan mogen de teamtrekkers hun plan pitchen voor een jury. De potentiële teamleden mogen een korte vlog opnemen. Aan het eind van de dag mogen de potentiële temleden aansluiten en worden (voorlopige) teams gemaakt. Vervolgens kiest een onafhankelijke vakjury welk team, of welke teams, verder gaan met de uitwerking van de plannen en de bouw van een volledig circulair gebouw. 21 januari is hiermee een belangrijke volgende stap in het verwezenlijken van onze droom. 

Een verslag van de pitches op 21 januari vind je in dit bericht: Proeftuin Circulariteit, teamtrekkers bekend

< Uitnodiging slot event Future Cities Circular Housing | Verkenning circulaire potentie gevelbouw van start >