Update Cirkelstad regio MRA

In de metropoolregio Amsterdam is er een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Zo was er afgelopen woensdag de Kick-Off van Cirkelstad Haarlem Kennemerland. Op deze mooie middag verzamelden zich koplopers uit de regio om samen de versnelling naar een circulaire economie te realiseren. De wethouder van Cirkelstad, John Nederstigt, had een wervelend verhaal, adviseerde iedereen om te focussen op dingen die wel kunnen in plaats van te kijken naar belemmeringen. Ook de nieuwe wethouder Robbert Berkhout was aanwezig om zijn enthousiasme te delen, hij ondersteunt het lokale initiatief van Haarlem om als Cirkelstad aan de slag te gaan.

De opkomst en actieve, daadwerkelijke, ondertekening van partijen om zich bij Cirkelstad aan te sluiten die op de middag zelf aanwezig waren, gaven een mooie weergave van dit enthousiasme in Haarlem aan de slag te gaan! Meer over de kick-off in Haarlem

De wethouder van Cirkelstad, John Nederstigt

Gemeente Haarlem

We blijven nog even in Haarlem, want de duurzame en circulaire ambities van de gemeente Haarlem zijn hoog. Zo heeft de gemeente Haarlem de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Om dit te behalen, moeten we duurzaam gaan wonen, werken en leven. Lees hier meer over het project Gronduitgifte waarderpolder.

Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft de ambitie in 2050 circulair te zijn. De woningcorporaties zijn een belangrijke speler voor de gemeente om op circulaire economie en duurzaamheid in te zetten. Daarom heeft de gemeente een prijsvraagtraject op poten gezet.

Komende activiteiten:

  • 12 april Inloopspreekuur: Altijd al eens gratis circulair advies willen krijgen voor jouw opgave? Dat kan, want circulair en aanbestedingsexpert Jasper Flapper van Antea Group en strategisch adviseur en advocaat Fanauw Hoppe van AT Lawyers houden inloopspreekuur. Op 12 april organiseren we dit inloopspreekuur voor jouw financiële/contractuele vragen op concrete cases. Je kan een concrete casus aandragen en op voorhand toesturen (het liefste ten minste een week van te voren) – Aanmelden
  • CoP Haarlemmermeer – Op 25 april a.s. organiseren we weer een Community of Practice Haarlemmermeer. We gaan dieper in op cases uit de regio en bespreken de plannen uit de regio.
  • 9.10.11 april Building Holland – We staan als Cirkelstad op Building Holland, een uitgelezen kans om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Cirkelstad heeft een breed programma neergezet waarbij alle partners aan kunnen sluiten.
  • Mei-Masterclass: KPMG Masterclass – True Value berekeningen, hoe kan je laten zien wat de echte waarde is van bepaalde maatregelen. Aanmelden
  • Kennis evenement: 23 mei – Op 23 mei organiseren we samen met onze kennispartners, Hogeschool van Amsterdam, het Economisch Instituut voor de Bouw en TNO een kennismarkt. Hierbij presenteren deze organisaties de laatste onderzoeken over circulair bouwen. Thema’s zoals restwaarde berekenen, een overzicht van waardestromen uit gebieden opmaken en de focuspunten van deze organisaties.

Groet, Wouter van Twillert
, 06 1418 4471

< Pitches Cirkelstad Community of Innovation bekend | Gronduitgifte waarderpolder >