Vertel je toegevoegde waarde in de circulaire economie

Stichting TRACE (Transitie & Acceleratie naar een Circulaire Economie) maakt video’s over circulaire initiatieven. TRACE is opgericht door Jan Willem Meurkens en Michiel van der Zeeuw, twee ervaren videomakers met veel ervaring op het gebied van duurzame ontwikkeling, natuurbescherming en educatie. Misschien ken je Trace van eerdere artikelen in het Stadsblad of van de video-opnames tijdens een circulair event. Trace is partner in Haarlem Kennemerland vanwege de huisvesting in Halfweg. Maar Michiel en Jan Willem werken door heel Nederland.

Zo had de stichting dit jaar een vliegende start, met producties voor de Energie- en Grondstoffenfabriek (EFGF), Caleyda en Cirkelstad Zuid-Holland. De video’s staan op de site en werden al eerder via Linkedin gedeeld. Ze maakte ook een video tijdens de Week van de Circulaire Economie 2023 van Bouwbedrijf van de Hulst en de toepassing van het Nieuwe Normaal.

Waar Trace trots op is, zijn de video’s van de Energie- en Grondstoffenfabriek. Voor deze video’s werkten Trace samen met animator Martin Melis. Deze korte video’s, over hoe de waterschappen omgaan met water, energie en warmte in het kader van circulariteit, werden ingezet op social media ter gelegenheid van de Waterschapsverkiezingen. Het maakt ineens veel helderder waar de waterschappen zich mee bezig houden én hoe ze hun duurzame ambities concreet maken. Lekker kort en helder!

Korte en heldere video’s

Dit is een format dat Trace erg goed beviel en wat ze vaker in willen zetten. Michiel:” We gaan graag met Cirkelstad-partners in gesprek over de toegevoegde waarde van dit soort video’s voor hun bedrijfsvoering of product”.

Met daarbij ook de vraag: hoe kunnen we dit soort video’s met animatie inzetten om bewustwording over en draagvlak voor de circulaire economie te creëren? En bij welke producten en bedrijven past dit?

St Trace heeft ook een hulpvraag

Jan Willem: “We zijn op zoek naar partners waarmee we samen kunnen optrekken in subsidieaanvragen. Zodat we ook video’s kunnen realiseren voor een breder publiek zonder dat het perse een commercieel doel heeft. Zoals een samenwerking met gemeenten of provincies over het belang van de circulaire keuzes die je kunt maken als ondernemer of als consument”. Denk jij daar ook over na, laat het ons weten!

Dus: heb je een circulair project dat je op video wil laten vastleggen of wil je sparren over een ander soort samenwerking? Mail naar 

 Video ’s bekijken en delen? Kijk op www.stichtingtrace.nl/circulair

< Laten we samen een betere toekomst bouwen | Onderzoek Circulair sloopbeleid van opdrachtgevers >