Update Cirkelstad Amsterdam

Niet alleen Cirkelstad Amsterdam, maar de hele Cirkelregio Noord-Holland & Flevoland heeft grootse plannen voor 2022! In deze update vertellen we meer over ons jaarprogramma en onze nieuwe partner.

foto: Imme Groet

Jaarprogramma 2022 bekend

Op 18 januari presenteerden we het jaarprogramma 2022 van de Cirkelsteden in Noord Holland en Flevoland. De events sluiten aan op de thema’s Leren, Doen en Ontmoeten.

Leren

Masterclass Bij onze masterclasses worden partners ondergedompeld in diverse thema’s. We delen onze kennis én die van onze partners over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld circulair renoveren en natuurlijk Het Nieuwe Normaal.

Kennisinnovatiedag Kennisdeling is enorm belangrijk bij het opschalen van circulair bouwen. We nodigen onze kennispartners uit om de laatste rapporten en stand van zaken uit de circulaire bouw en gebiedsontwikkeling te presenteren

Doen

Community of Practice Onze bijeenkomsten in de steden Haarlem, Haarlemmermeer, Amsterdam, Zaanstad, Alkmaar en dit jaar voor het eerst Purmerend en Hoorn! Op basis van input van onze partners gaan we aan de slag met de invulling van onze bijeenkomsten voor de Communities of Practice. Wat zijn hun uitdagingen, behoeftes en ideeën? Uit die input hebben we thema’s gedestilleerd waarmee we invulling kunnen geven aan onze Communities of Practice.

Deze thema’s zijn:

  • Communicatie Hoe positioneer je je product of project?
  • De toekomst van bouwen Opleidingen en baankansen in een circulaire bouweconomie
  • De toekomstbestendige stad en haar bewoners
  • Meten van circulariteit Impact op CO2 en andere indicatoren
  • Transitie in de circulaire bouwsector Het nieuwe samenwerken tussen ketenpartners én organisaties

Ontmoeten

Landelijke partnerdag Op de landelijke partnerdag van Cirkelstad heb je de mogelijkheid om partners uit het gehele land te leren kennen en je te laten inspireren en informeren door landelijke programma’s, ontwikkelingen en tools.

Toekomst of traditie? Op 17 februari geven we ruim baan aan dwarse denkers die op een dynamische manier concrete producten, aanpakken en oplossingen de revue te laten passeren. Zo kijken we met een nieuwe blik naar oude materialen en bieden we een vooruitblik naar het nieuwe normaal met het Regionaal Programma Cirkelstad. Het is geen toekomstdroom of traditieverhaal, het is nu en wij maken het tastbaar.

Futurebuild Holland Cirkelstad host ieder jaar het circulaire podium op de beurs Futurebuild Holland (voorheen Building Holland) en organiseert de innovatieboulevard (in samenwerking met circulaire leveranciers). Tijdens de beurs ontvang je praktische tools rondom de thema’s leren, ontmoeten en doen. Zo kun je meteen beginnen met versnellen naar het Nieuwe Normaal.

Bekijk de volledige planning

We hebben dus genoeg te doen, leren en ontmoeten dit jaar! Wil je ons volledige jaarprogramma bekijken? Dat kan hier:

Nieuwe partner

Onlangs heeft Calduran zich als partner bij ons aangesloten. Als marktleider in kalkzandsteen oplossingen helpt Calduran hun klanten ’torenhoge’ ambities te verwezenlijken. Ze combineren A-kwaliteit producten met volledige support van een vakkundig team. Groei, innovatie en duurzaamheid staan daarbij centraal. We zijn heel blij met deze toevoeging!

Wouter van Twillert

Spinner Cirkelstad Almere, Cirkelstad Amsterdam, Cirkelstad Purmerend, Cirkelstad Haarlemmermeer, Cirkelstad Zaanstad


06 1418 44 71

Rosa Kip

Spinner Cirkelstad Biobased


06 55100709
< Circulair bouwen stimuleren met de Omgevingswet: Meld je aan! | Vul de enquête in en geef richting aan de circulaire transitie! >