Sneller, betaalbaar en duurzaam bouwen dankzij handreiking Circulaire Woningconcepten

Op woensdag 9 maart vond de digitale lancering van de Handreiking Opdrachtgeverschap Circulaire Woningconcepten plaats. Vanuit de studio in Arnhem gingen Huibert Verdoold en Myriam van Zetten in gesprek met Marieke Kassenberg (provincie Gelderland), Monica Wichgers (gemeente Culemborg), Martine Verheijen (woningcorporatie Portaal), Olga Görts (Netwerk Conceptueel bouwen) en Joke Bults (stichting Pioneering & auteur van de handreiking).

Handreiking Opdrachtgeverschap Circulaire Woningconcepten

De handreiking is nu beschikbaar via actieplanwonen.gelderland.nl. De handreiking bestaat uit 3 versies: voor gemeenten, woningcorporaties en voor ontwikkelaars. Via de buttons op de website zijn de 3 versies te bereiken.

Circulaire woningconcepten in de praktijk

Tijdens de bijeenkomst gisteren werd ook het filmpje getoond van het bezoek dat Huibert Verdoold en Myriam van Zetten (provincie Gelderland) brachten aan Antonie ter Harmsel (Hodes Huisvesting) op de bouwplaats in Ermelo. Hoe werkt circulaire conceptbouw? Wat zijn de ervaringen van Hodes op dit gebied? Bekijk het filmpje:

De komende tijd worden meer praktijkvoorbeelden bezocht en in beeld gebracht, om op die manier de handreiking te verrijken. Tijdens de bijeenkomst werden al diverse suggesties hiervoor gedaan in de chat. De handreiking is een levend document en updaten we twee keer per jaar. In een volgende update van de handreiking zal bijvoorbeeld ook de circulaire prestatieladder (Woondeal Arnhem Nijmegen) opgenomen worden.

Training voor gemeenten

Op basis van de handreiking is ook een training voor gemeenten ontwikkeld. De trainingen met de gemeenten Culemborg en Putten starten binnenkort. Voor de gemeenten in de Groene Metropoolregio Arnhem Nijmegen is door de partners van de Woondeal ook een trainingsprogramma gemaakt.

< Nationale primeur voor Amsterdam: recycling oud dak bij aanleg nieuw blauw-groen dak | Cirkelstad Zwolle en Harderwijk: economische groei mogelijk op een duurzame manier >