Cirkelstad Haarlemmermeer

Cirkelstad Haarlemmermeer is sinds 2017 een cirkelstad in een actieve regio waar veel gebeurt. Met de thema’s circulaire woningbouw, gebiedsontwikkeling en het opstarten van duurzame bedrijventerreinen gaat de Haarlemmermeer mee in een veranderende wereld. Cirkelstad Haarlemmermeer werkt nauw samen met de gemeente en met onze partners in de Haarlemmermeer.

Een greep uit de thema’s waar we in de Haarlemmermeer aan de slag mee zijn gegaan:

Het onderwerp van de laatste community of practice was geluidsadaptief bouwen, waarbij een eerste proefopstelling voor geluidsadaptief bouwen in de Haarlemmermeer werd gepresenteerd.

Daarnaast zijn er tal van projecten. Zo werkten we aan een School De Kameleon, een pilotproject voor een circulaire stempelschool, waarbij circulaire integratie van sloop, transformatie en nieuwbouw centraal stond. Samen met een van onze Cirkelstad partners AT Lawyers hebben we voor de Kameleon ook het aanbestedingstraject begeleid. Daarnaast organiseerden we een mastertrack voor de gemeente Haarlemmermeer. Deze mastertrack bestond uit workshops over verschillende aspecten van de circulaire economie, zoals het meten van circulariteit, wet- en regelgeving en circulair inkopen

De provincie Noord-Holland heeft de wens uitgesproken een algemene handleiding voor circulair renoveren van woningcorporatiebezit op te stellen. Hierbij worden de geleerde lessen van woningcorporaties als cases gebruikt. Deze handleiding wordt toegankelijk voor woningcorporaties in de provincie Noord-Holland.

Toekomstige projecten: In de toekomst richten we ons op een mooie projecten, zoals onderzoek naar een fysieke/digitale bouwhub binnen de MRA en schrijven we een whitepaper met onze partners Alba Concepts en Madaster over de rol van digitalisering in de bouw. 

Contact

Heb je vragen of wil je aansluiten als partner bij Cirkelstad Haarlemmermeer? Neem contact op met Fien of Wouter, spinners in Haarlemmermeer. In Haarlemmermeer wordt vier keer per jaar een Community of Practice georganiseerd, neem gerust contact op met een spinner om een keer mee te kijken. Het overzicht van de data vind je hier.

Fien Peters

Spinner in Haarlemmermeer

Wouter van Twillert

Spinner in Amsterdam en Purmerend

06 1418 44 71

Nieuws uit de regio

Partners in Haarlemmermeer

Als partner van Cirkelregio Haarlemmermeer maak je actief deel uit van een groep van regionale koplopers. Partners zijn afkomstig uit alle geledingen van de bouw, zoals woningbouwcorporaties, afvalverwerkers, architecten, ondernemers, overheden, kennisinstellingen, vastgoedbeheerders, etc. Ook onderwijsinstellingen en vertegenwoordigers van ‘talenten uit de wijk’ zijn als partners vertegenwoordigd.

Hieronder zie je de partners die zijn aangesloten in Haarlemmermeer. Benieuwd wie al meedoen in andere Cirkelsteden? Lees dan meer over college, partners en vrienden van Cirkelstad.

Partners in de regio: